Τον “Ασκό του Αιόλου” ανοίγει ο ΠΕΡΙΠΟΛΟ Μάνης προσκαλώντας σε συζήτηση τους πολίτες

anemogennitries

Την προσεχή Παρασκευή, 29/7, στην πλατεία Ταχυδρομείου στο Γύθειο ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης θα φιλοξενήσει την ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ “Ο Ασκός του Αιόλου” και τον Νασίμ Αλατρά.

Όπως εξηγεί ο ΠΕΡΙΠΟΛΟ Μάνης, πρόκειται για “ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στην Μάνη όπως και στην υπόλοιπη Λακωνία και αναφέρεται στα προβλήματα που δημιουργούνται από την ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη εγκατάσταση των βιομηχανικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που δεν λαμβάνουν υπόψη τους το περιβάλλον, τις ζώνες ειδικής προστασίας, τις περιοχές Νatoura 2000, τις περιοχές πολιτισμικής κληρονομιάς, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τις τουριστικές περιοχές, τις περιοχές με πηγές, δασικές και ορνιθολογικού ενδιαφέροντος και τελικά όλη την πανίδα και την χλωρίδα συν το ανάγλυφο της περιοχής της Μάνης –για το οποίο είναι διάσημη παγκοσμίως–, το οποίο καταστρέφεται από τη διάνοιξη τεράστιων οδικών αξόνων και δρόμων που οδηγούν πάντα σε χώρους αιολικών πάρκων που έχουν ζητήσει άδειες εγκατάστασης.
Ποιοι λοιπόν είναι οι «πράσινοι επενδυτές»;
Όταν λέμε επενδυτής, εννοούμε κάποιον που βάζει τα χρήματτά του για να δημιουργήσειμια μονάδα παραγωγής κάποιου προϊόντος και θέσεις εργασίας.
Ισχύει αυτό με τους συγκεκριμένους;
Επιδοτούμενοι από τα χρήματα των φορολογουμένων, για την κατασκευή αυτών των πάρκων, αιολικών ή φωτοβολταϊκών, συνεχίζουν οι πολίτες να τους πληρώνουν στους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ”.

Όλα τα παραπάνω θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΠΕΡΙΠΟΛΟ και παρευρεθούν στην εκδήλωση του Γυθείου, με ώρα έναρξης 9.00′ μμ.