Τον δήμαρχο Σπάρτης επισκέφθηκε η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας Κate Smith

Την πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας Kate Smith υποδέχθηκε σήμερα ο δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης, αποδεχόμενος με χαρά το προ δεκαημέρου αίτημά της να τον επισκεφθεί.

Οι δύο πλευρές είχαν για πάνω από 45 λεπτά έναν εποικοδομητικό διάλογο. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τομείς αιχμής της εθνικής και περιφερειακής οικονομίας. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στον τουρισμό ως κινητήρια δύναμη της οικονομίας και της ανάπτυξης, καθώς και στους τρόπους περαιτέρω προβολής του δήμου μας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της προώθησης των λακωνικών αγροτικών προϊόντων.

Επίσης, ο κ. Βαλιώτης από κοινού με τον αντιδήμαρχο Β. Σκρουμπέλο παρουσίασαν συνοπτικά στην κ. Smith την προμελέτη του ιστορικού θεματικού πάρκου «Σπαρτάπολις», ενός εγχειρήματος που στοχεύει στη μεταβολή του «χάρτη» της πόλης.

Η βρετανίδα πρέσβειρα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και ενημερώθηκε σχετικά με τις μεθόδους διαλογής απορριμμάτων που εφαρμόζει η δημοτική αρχή.

Σημαντική θέση στο διάλογο κατέλαβε και η αναφορά στο ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς πρόκειται για πάγιο εθνικό αίτημα.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε την πρέσβειρα για την επίσκεψή της και για το ενδιαφέρον που επέδειξε για την πόλη, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της.