Τοποθέτηση Συνδέσμου Βελανιδιωτών “Η Μυρτιδιώτισσα” για τις εξελίξεις περί αιολικού πάρκου στα Βάτικα

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επικείμενη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή των Βατίκων και κατόπιν της πρόσφατης συνάντησης της Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής, ο σύνδεσμος Βελανιδιωτών “Η Μυρτιδιώτισσα” τοποθετήθηκε και δημοσίως για το ζήτημα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους προς το δημοτικό συμβούλιο Μονεμβασίας: “Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επικείμενη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή των Βατίκων και κατόπιν της πρόσφατης συνάντησης της Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής, θα θέλαμε να τοποθετηθούμε και δημοσίως για το φλέγον αυτό ζήτημα της τοπικής κοινωνίας μας.

Τασσόμαστε υπέρ και στηρίζουμε εμπράκτως τις ενέργειες της Ομοσπονδίας με στόχο την αποτροπή εγκατάστασης των αιολικών πάρκων, όχι μόνο στα Βελανίδια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Βάσει τούτων, καλούμε με τη σειρά μας τον δήμο Μονεμβασίας να προβεί στην έγκαιρη εκκίνηση της διαδικασίας προσφυγής προς τη ΡΑΕ και ταυτόχρονα την έγκριση του ΓΠΣ Βοιών από το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να θωρακίσει θεσμικά τον τόπο από τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Παράλληλα, καλούμε την ντόπια κοινωνία να παραμείνει σε κατάσταση επαγρύπνησης και να μην μετατραπεί σε παθητικό θεατή, συμμετέχοντας στην απαξίωση των Βατίκων και υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου και των επόμενων γενεών του”.