Τουρισμός για Όλους: Ένα ανεκμετάλλευτο τουριστικό προϊόν

Την αναπτυξιακή προοπτική που προσφέρει στη χώρα μας ο “τουρισμός για όλους” υπογραμμίζει το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας. Η απόφαση άλλωστε των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού να αφιερωθεί ο φετινός εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού στον “τουρισμό για όλους” αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να αντιληφθούν όλοι τα πλεονεκτήματα της σχεδίασης για όλους και της προσβασιμότητας.

Το σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας εργάζεται μεθοδικά προωθώντας τις λύσεις που η εφαρμογή των αρχών της σχεδίασης για όλους μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους με αναπηρία του νομού και της περιφέρειάς μας. Σταδιακά, αυτές θα οδηγήσουν στην άρση κάθε είδους αποκλεισμού, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα οφέλη και για άλλες πολυπληθείς κοινωνικές ομάδες, όπως αυτή των ηλικιωμένων, των παροδικά τραυματιών ή γενικότερα των εμποδιζόμενων προσώπων, οι οποίες πολύ συχνά αντιμετωπίζουν κοινά, παρόμοια με τους αναπήρους προβλήματα, επιδεινούμενα ανάλογα με την ηλικία.

Αλληλένδετη με τα προαναφερόμενα είναι η δράση του λακωνικού σωματείου στην κατεύθυνση της προώθησης ενός δυναμικά αναπτυξιακού τομέα όπως ο “τουρισμός για όλους”, ενός ανεκμετάλλευτου ουσιαστικά τουριστικού προϊόντος για τη χώρα μας. Στον ιστοχώρο του προέδρου takisalexandrakis.blogspot.gr ο αναγνώστης μπορεί να βρει ανακοινώσεις για την εμπεριστατωμένη προμελέτη του σωματείου ως προς το επίπεδο προσβασιμότητας των χώρων διαμονής τουριστών, τα οφέλη του προσβάσιμου τουρισμού για όλους, τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό προσβάσιμης πόλης κ.ά.