Ως συνεκθέτης με τον ΕΟΤ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με εκπροσώπους της τους εντεταλμένους συμβούλους τουρισμού κ.κ. Αντωνία Μπούζα και Αναστάσιο Τζανή, και με συμμετοχή του δήμου Σπάρτης (με την προσωπική παρουσία του δημάρχου κ. Βαλιώτη και του προέδρου της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης κ. Αλεξάκου), εκπροσώπων του δήμου Ερμιονίδας, τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και λοιπών επιχειρηματιών, συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού MITT στη Μόσχα (14 – 16 Μαρτίου).

Το περίπτερο της Μυθικής Πελοποννήσου επισκέφθηκαν ο έλληνας πρέσβης στη Μόσχα κ. Ανδρέας Φρυγανάς και η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα κ. Ελένη Βακάλη, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, ενημερώθηκαν μέσω των εντύπων για τον προορισμό και γεύτηκαν τα εξαιρετικά πελοποννησιακά προϊόντα μέσω των κερασμάτων που τους προσφέρθηκαν.

Σε συναντήσεις των εκπροσώπων της Περιφέρειας με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της ρωσικής αγοράς, συζητήθηκε η προοπτική και νέων πτήσεων από τη Ρωσία στην Πελοπόννησο.

Εξάλλου, η διευκόλυνση των ρώσων πολιτών στο ζήτημα της VISA SENGHEN και το τουριστικό έτος Ελλάδος – Ρωσίας, που ξεκινά τον Οκτώβριο, τέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων των εκπροσώπων της Περιφέρειας με τον κ. Φρυγανά και υπευθύνους του ελληνικού προξενείου στη Μόσχα, όπως και ο προγραμματισμός και η υλοποίηση δράσεων που θα ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα προς την Πελοπόννησο.

Έρευνες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση ΜΙΤΤ 2017 έδειξαν πως οι ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016 δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους, με το luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις.

Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να αξιοποιήσει την τάση των ρώσων να επισκέπτονται κυρίαρχα την Ευρώπη σε ποσοστό 51% του εξερχόμενου τουρισμού τους και μέσω της ταχύτερης διαδικασίας έκδοσης VISA να αυξηθούν οι επισκέπτες στην Πελοπόννησο.

Από την άλλη πλευρά, παρά τη δυσκολία που δημιουργεί η απαγόρευση στους ρώσους δημοσίους υπαλλήλους να ταξιδεύουν εκτός Ρωσίας, διαφαίνονται θετικές προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό από την αύξηση των προκρατήσεων κατά 20%, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του ΕΟΤ στη Μόσχα κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.