Τουριστική εξωστρέφεια από τον Δήμο Σπάρτης

Ακολουθώντας το στοχευμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής που έχει χαράξει για το 2018, ο δήμος Σπάρτης συμμετείχε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου, στην κορυφαία παγκόσμια εκδήλωση για την ταξιδιωτική βιομηχανία, “World Travel Market”, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε φθινόπωρο στο Λονδίνο.

Η συγκεκριμένη έκθεση συνιστά το παγκόσμιο σημείο συνάντησης για το ταξιδιωτικό εμπόριο, το αντικείμενό της είναι αμιγώς τουριστικό/ταξιδιωτικό και αφορά σε οτιδήποτε σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τον ταξιδιώτη. Συγχρόνως, σ’ αυτήν καταγράφονται οι τάσεις της επόμενης χρονιάς για τον κλάδο, αναπτύσσονται συνεργασίες και καθορίζονται τα τουριστικά ρεύματα σε παγκόσμια κλίμακα.

Φιλοξενούμενος στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο δήμος εκπροσωπήθηκε από τον δήμαρχο κ. Βαλιώτη και την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο τουρισμού κ. Μακρυσοπούλου, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να συνδιαλλαγούν με δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες, εταιρείες τουριστικού μάρκετινγκ, καθώς και με παράγοντες της ταξιδιωτικής αγοράς. Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν οι σύμβουλοι κ.κ. Μπελεγρή και Μπουκουβάλας. Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Πατουλίδου.

Παρουσία και στη Philoxenia

Επιπλέον, για μια ακόμη χρονιά, ο δήμος Σπάρτης δεν έλειψε από το μεγαλύτερο εγχώριο τουριστικό γεγονός, τη διεθνή έκθεση τουρισμού “Philoxenia”, που διεξήχθη από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεντρώνοντας πάνω από 20.000 επισκέπτες και 400 εκθέτες από 18 χώρες, η “Philoxenia” δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του κλάδου να προβάλουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά και στην αυτοδιοίκηση να παρουσιάσει τις ομορφιές των ελληνικών προορισμών.

Στη φετινή, 34η έκθεση, ο δήμος Σπάρτης φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εκπροσωπούμενος από τον προϊστάμενο του αυτοτελούς τμήματος Τουρισμού κ. Μητράκο. Το περίπτερο επισκέφθηκαν η υπουργός Τουρισμού, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα. Διανεμήθηκε υλικό του δήμου, ενώ έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις με παράγοντες του κλάδου και εκπροσώπους του τύπου.