Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου: Ικανοποίηση για το αεροδρόμιο της Τρίπολης

apofasi gia aerodromio

apofasi gia aerodromio

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου για το γεγονός ότι, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την αρχική εποικοδομητική συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με αντικείμενο την πολιτική χρήση του αεροδρομίου της Τρίπολης, υπεγράφη χθες η κοινή υπουργική απόφαση μέσω της οποίας επιτρέπεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης να λειτουργεί και ως πολιτικό, ενώ παράλληλα παραχωρείται προς εμπορική εκμετάλλευση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Στην εκδήλωση υπογραφής της σχετικής ΚΥΑ, παρευρέθηκαν εκ μέρους των ιδιωτικών τουριστικών φορέων ο πρόεδρος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΟΠ, καθώς και εκπρόσωποι των συλλογικών τουριστικών φορέων Πόρτο Χελίου – Ερμιονίδας και Τολού, ενώ από την πλευρά της Πολιτείας παρευρέθη ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δήμαρχοι και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΤΟΠ κ. Κων/νος Μαρινάκος εξέφρασε την πεποίθηση ότι σηματοδοτείται η απαρχή μιας δυναμικής τουριστικής αναπτυξιακής πορείας για την Πελοπόννησο, αποτελώντας το επιστέγασμα των αδιάλειπτων προσπαθειών των παραγωγικών φορέων που μάχονται καθημερινά για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Επεσήμανε δε ότι δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό περιθώριο για καθυστερήσεις, και κατά συνέπεια όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε κεντρικό, τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ενέργειες που τους αναλογούν, για την κατά το συντομότερο δυνατό λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης.

Καθοριστικής σημασίας γεγονός και θεμέλιο λίθο για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου χαρακτήρισε την υπογραφείσα ΚΥΑ και ο αντιπρόεδρος του ΤΟΠ και πρόεδρος των ξενοδόχων της Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολλάλης, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα επίδειξης πνεύματος στενής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.