Τους δωρητές του οικοπέδου της νέας παιδικής χαράς στη Σελλασία τίμησε ο δήμος Σπάρτης

Την οικογένεια Αργυράκη, δωρήτρια του οικοπέδου όπου ο δήμος Σπάρτης κατασκευάζει παιδική χαρά στη Σελλασία, τίμησαν την Κυριακή 28 Ιουλίου ο δήμος και η τοπική κοινότητα.

Η κατασκευή της νέας υποδομής προέκυψε έπειτα από την ευγενική χειρονομία της κ. Ιωάννας Αργυράκη να παραχωρήσει δωρεάν οικόπεδο, «επισφραγίζοντας» έτσι τους δεσμούς που συνδέουν την οικογένειά της με τον τόπο καταγωγής του αείμνηστου συζύγου της Γεωργίου Αργυράκη.

Πρόκειται για μια σπουδαία προσφορά, σε μια έκταση συνολικού εμβαδού 632,20 τμ, η οποία θα υποδεχθεί πολύ σύντομα τους μικρούς φίλους και τις οικογένειές τους. Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση χορήγησης της δωρεάς, η δημοτική αρχή προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για την εξεύρεση πόρων. Ενέταξε το έργο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2017» του «Πράσινου Ταμείου», από το οποίο αντλήθηκε χρηματοδότηση ύψους 141.150,40 ευρώ, σ’ ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 176.438 ευρώ. Ακολούθως, δρομολόγησε με ταχείς ρυθμούς την εκπόνηση μελέτης κατασκευής, τις εργασίες ανάθεσης, υλοποίησης και αποπεράτωσης του έργου.

Η παιδική χαρά, που θα λειτουργήσει άμεσα, κατασκευάζεται σύμφωνα με τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές και είναι σχεδιασμένη ώστε να πληροί όλα τα κριτήρια ασφαλείας, με πρόβλεψη για τη διευκόλυνση της πρόσβασης και χρήσης από ΑμεΑ. Ο εξοπλισμός της θα περιλαμβάνει σύγχρονα όργανα.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Β. Βαλιώτης, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη γενναιόδωρη προσφορά της οικογένειας Αργυράκη, στάθηκε στην ανάγκη αυτή να βρει μιμητές σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.