Τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου βράβευσε ο δήμαρχος Σπάρτης

vraveysi

vraveysi

Ο δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης συναντήθηκε χθες Πέμπτη 18 Ιουνίου στο δημαρχείο με τους καθηγητές του κοινωνικού φροντιστηρίου, το οποίο διοργάνωσε κατά το σχολικό έτος 2014-2015 ο δήμος σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Λακωνίας.

Παρόντες ήταν επίσης ο κ. Παναγιώτης Κουμουνδούρος, πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, και ο κ. Νικόλαος Δούνιας, πρόεδρος της επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Σπάρτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Βαλιώτη, με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων του κοινωνικού φροντιστηρίου, ώστε να αποτιμηθεί η πορεία του θεσμού και να συζητηθούν τα όποια προβλήματα διαπιστώθηκαν και αντιμετωπίστηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος, ενώ έγιναν και προτάσεις βελτίωσης.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους τριάντα δύο εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι προσέφεραν αφιλοκερδώς το χρόνο, τις γνώσεις και την πείρα τους, ώστε να βοηθήσουν τους ογδόντα πέντε μαθητές γυμνασίου και λυκείου του δήμου στο δύσκολο δρόμο της γνώσης. Τόνισε ακόμη την ευαισθησία και την έμπρακτη συμπαράσταση των καθηγητών στην κάλυψη των αναγκών των μαθητών που επέλεξαν το κοινωνικό φροντιστήριο και δικαιώθηκαν από τα αποτελέσματα. Ο θεσμός κρίνεται επιτυχημένος, έχει αποδοχή στην τοπική κοινωνία και υπόσχεση του δήμου είναι να συνεχιστεί και το επόμενο έτος.

Ο κ. Βαλιώτης απένειμε σε όλους αναμνηστικό δίπλωμα εκ μέρους του δήμου, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς και του επίπονου έργου των εθελοντών καθηγητών.