Τους υποψηφίους της Λακωνίας παρουσίασε ο Οδυσ. Βουδούρης

Peloponnisos Prwta - Lakwnia (2)

Peloponnisos Prwta - Lakwnia (2)

Τους υποψηφίους της παράταξης “Πελοπόννησος Πρώτα” στη Λακωνία παρουσίασε σήμερα στη Σπάρτη ο επικεφαλής της κ. Οδυσσέας Βουδούρης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης διευκρίνισε ότι το ψηφοδέλτιο καταρτίζεται χωρίς στεγανά, κομματικά ή παραταξιακά, γι’ αυτό και ανακοινώνεται τμηματικά. Είπε μάλιστα πως ειδοποιός διαφορά της παράταξής του από τις υπόλοιπες είναι ότι μπορεί να υλοποιήσει την ανατροπή στην Πελοπόννησο για τέσσερις βασικούς λόγους: Πρώτον διότι ενσωματώνει δυνάμεις από έναν ευρύ κοινωνικό ορίζοντα, δεύτερον διότι οι υποψήφιοί της έχουν μεν γνώση και εμπειρία αλλά δεν προέρχονται από τα πολιτικά κατεστημένα που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση, τρίτον επειδή εκφράζει ξεκάθαρες θέσεις συνδέοντας το διακύβευμα της ανατροπής στην Πελοπόννησο με εκείνο της ανατροπής στην Ελλάδα, και τέταρτον διότι οι άνθρωποί της δεν δεσμεύονται από επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης θα είναι ο γεωπόνος κ. Σταύρος Χρυσαδάκος, για τον οποίο ο κ. Βουδούρης είπε πως είναι βαθύς γνώστης των ειδικών αντικειμένων με τα οποία καλείται να ασχοληθεί, έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ εξήρε το γεγονός ότι, παρά τις δεδομένες πολιτικές του ιδέες, ο κ. Χρυσαδάκος μπορεί να συζητήσει με ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων με διαφορετικές απόψεις.

Voudouris - Xrysadakos - Fragkis (4)Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας έθεσε ένα πλέγμα τεσσάρων βασικών στόχων, προτάσσοντας την εμπέδωση της δημοκρατίας και της διαφάνειας. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη αποκατάστασης της κλονισμένης εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, η οποία υποστήριξε πως θα πρέπει να αποτελέσει ανάχωμα στην οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, αλλά και ένα εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη. “Θα νικήσουμε γιατί έχουμε τη γνώση, έχουμε τη θέληση, μα πάνω απ’ όλα έχουμε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της κοινωνίας”, ολοκλήρωσε ο κ. Χρυσαδάκος.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Λακωνίας που ανακοινώθηκαν είναι ο κ. Διαμαντής Μανασιώτης, καθηγητής και αιρετός πρωτοβάθμιων υπηρεσιακών συμβουλίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η κοινωνιολόγος κ. Μαρία Μαυροματίδου, υπάλληλος ΟΤΑ που πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις του δήμου Ευρώτα και σε εκείνες ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η συνταξιούχος αρχιτέκτονας κ. Άβα Μπουλούμπαση, που υπήρξε μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, μέλος του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ και συμμετείχε ενεργά στο «κίνημα πλατειών» και στο κίνημα ενάντια στα χαράτσια, και η ιατρός ΕΣΥ – νεφρολόγος κ. Ανδριάνα Τζουγανάτου, διευθύντρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Λακωνίας, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του νομού και μέλος των ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.