“…Του λιμανιού τα απόνερα”

γράφει ο Γιώργος Πουλοκέφαλος


Κάθε σημαντικό έργο σε έναν τόπο με τεράστιο αναπτυξιακό έλλειμμα είναι καλοδεχούμενο. Η επέκταση του λιμανιού του Γυθείου ήταν αίτημα ετών και ετών, όχι μόνον για την περιοχή της Μάνης αλλά και για ολόκληρη τη Λακωνία!

Και «ήγγικεν» η ώρα, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση δύο ετών και πλέον, αν και είχε απρόσκοπτη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013, που αυτό ολοκληρώθηκε!

Και κατά πάγια διαδικασία έφτασε η ώρα της κορδέλας και των «δεκάρικων»! Σκοτωμός για την πατρότητα του έργου, ως συνήθως!

Να οι πύρινοι λόγοι του «άδολου πατριώτη», να τα event, να τα σούρτα φέρτα, να οι εκπλήξεις, να και τα… απόνερα!

Κουβέντα για την καθοριστική συμβολή του τέως νομάρχη Κώστα Φούρκα στη χρηματοδότηση και ωρίμανση της μελέτης του έργου, που αποτελεί το άλφα και το ωμέγα της όλης προσπάθειας! Η αναφορά του ονόματός του από την κ. Ντία μαζί με όλους τους άλλους τέως νομαρχιακούς συμβούλους δεν ήταν φυσικά τυχαία!

Πλήρωσε φαίνεται το «μπούλινγκ», τρομάρα μας, ο Κώστας! Του τη φυλάγανε!

Ναι βεβαίως το 2002 επί Αποστολάκου στη νομαρχία και Διασάκου στην αντιπολίτευση λίγο πριν τη λήξη εκείνης της θητείας ψηφίστηκε και εντάχθηκε στο νομαρχιακό πρόγραμμα, αλλά μετά ήταν τα δύσκολα!

Κουβέντα για τη συμβολή όλων ανεξαιρέτως ανεξαρτήτως παράταξης λακώνων περιφερειακών συμβούλων της προηγούμενης θητείας!

Είναι αυτοί που με επιμονή ψήφισαν όχι απλώς τη χρηματοδότηση του έργου αλλά και τη μετατόπιση κονδυλίου 12 εκ. ευρώ από άλλο κωδικό που προοριζόταν για το λιμάνι της Καλαμάτας, αφού στον κωδικό κατασκευής λιμένων στο ΠΕΠ στο ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ υπήρχαν μόνον 10 εκ. ευρώ!

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια θα πει κανείς!

Κουβέντα για την απαραίτητη οδό προσπέλασης προς το λιμάνι, αφού χωρίς δρόμο το έργο μοιάζει και είναι αποσπασματικό! Αλλά με ποια μελέτη; Υπάρχει; Ετοιμάζεται;

Βέβαια οι γυθειάτες θα θυμούνται για καιρό το δρώμενο της Ντίνας, την έκπληξη, που ως άλλος θηλυκός Κανάρης εισέβαλε με τα καπνογόνα, που έπνιξαν τον κόσμο, και τα μπουρλότα, για να δημιουργήσει το απαραίτητο… προπέτασμα καπνού!

Χρήσιμο πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις!

Άψογη η «Κανάρενα»! Αέρας!!!

Είναι φορές που λες μετά τη λήξη της θητείας όλων αυτών των αιρετών τι θα κάνουν;

Μάλλον θα τους απορροφήσει όλους η Τέχνη! Εκτός βέβαια του Τάσου, που θα βγει… δήμαρχος!

Ναι και του Ηλία, που θα κυνηγάει τους… αγριόχοιρους!!!

Εδώ ταλέντα χάνονται!

Να μην πούμε βέβαια για τη μη συνεννόηση με τον μητροπολίτη, που τους την είπε!

Με τούτα και με τα άλλα τα προγραμματισμένα έργα της προηγούμενης νομαρχιακής αυτοδιοίκησης τελειώνουν! Απομένει ακόμη το Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας και η παρέμβαση της επαρχιακής οδού προς το Γεράκι, με τα «οχυρωματικά έργα» για την… τιμή του βράχου! Σε άλλη συζήτηση αυτό! Άρα απομένουν δύο κορδέλες ακόμη! Υπομονή πατριώτες!!!

Τα «ώριμα» έργα της μετά νομαρχίας εποχής αργούν ακόμη! Κυοφορούνται! Το μπαμ θα γίνει με το νέο μουσείο της Σπάρτης!

Βραδύκαυστο!!!

Αργά αλλά σταθερά!

Εδώ η ωρίμανση απαιτεί χρήση «θερμοκοιτίδας»!

Άντε παιδιά να τελειώνουμε και με τις λάιτ εκδοχές της αυτοδιοίκησης του β’ βαθμού! Ειδικά στην Πελοπόννησο!

Επήλθε κορεσμός!!!