Το έργο του Άγγελου Δεληβορριά τίμησαν οι Όμοιοι της Μάνης

Το Σάββατο 2 Μαρτίου το ινστιτούτο για την προβολή και ανάπτυξη της Μάνης «Όμοιοι», τιμώντας και αναγνωρίζοντας την εξαίρετη συμβολή του αείμνηστου ακαδημαϊκού Άγγελου Δεληβορριά, επίτιμου μέλους των «Ομοίων», τόσο στον πολιτισμό όσο και στην κοινωνία της χώρας μας αλλά και όλως ιδιαιτέρως για το έργο του στην αρχαιολογική υπηρεσία της Λακωνίας, απέδωσαν τίτλους τιμής στην πολυαγαπημένη σύζυγό του, Μαρία.

Για το έργο και τις ημέρες του Αγγέλου Δεληβορριά μίλησαν ο καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ και πρόεδρος των «Ομοίων» Μιχάλης Κουτσιλιέρης και η ομότιμη καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λίλα Μαραγκού, ενώ η αρχαιολόγος Μαρία Τσούλη, προϊσταμένη του τμήματος Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, ανέπτυξε το θέμα «Αναζητώντας την Αρχαία Λα: Παλαιές έρευνες και νέα ανασκαφικά στοιχεία». Στην κ. Δεληβορριά αποδόθηκε και έργο, πίνακας ζωγραφικής του Λεωνίδα Μιχαλάκου, αντιπρόεδρου των «Ομοίων», ο οποίος φιλοτεχνήθηκε ειδικά για τον ακαδημαϊκό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος «Ομοίων της Μάνης», προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών, της πολιτικής, καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων.