Το βράδυ η ομιλία Κουτσούμπα στην κεντρική πλατεία Σπάρτης: Συναντήσεις σε Νεάπολη και Μονεμβάσια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διήμερη περιοδεία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο νομό μας. Χθες, συναντήθηκε με φορείς της νότιας Λακωνίας στη Νεάπολη, ενώ σήμερα επισκέφθηκε τη Μονεμβάσια και ξεναγήθηκε στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου. Για τον ποιητή και τα παιδικά του χρόνια εκεί, μίλησε ο εκπαιδευτικός Νεκτάριος Μαστορόπουλος, που ξενάγησε τον κ. Κουτσούμπα στην Παλιά Πόλη παρέα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Βουνελάκη.

Ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε επίσης την αρχαιολογική συλλογή της Μονεμβάσιας και περιηγήθηκε στα σοκάκια, ενώ του προσφέρθηκαν ως δώρα βιβλία και τοπικά προϊόντα.

Ο γγ του ΚΚΕ θα συναντηθεί απόψε στις 19.00′ με τον δήμαρχο Σπάρτης και θα συζητήσει με τοπικούς φορείς. Θα ακολουθήσει ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης στις 21.00′.

Τι συζητήθηκε στη Νεάπολη

Στη χθεσινή συνάντηση στη Νεάπολη συμμετείχαν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής του ΚΚΕ, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γόντικας, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έθεσαν τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν. Ο κ. Κουτσούμπας, αφού τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους, ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη, τονίζοντας πως “πραγματικά ο λαός που ζει εδώ θα μπορούσε να απολαμβάνει όχι μόνο μία όμορφη και ευτυχισμένη ζωή, να ζει με ευημερία είτε είναι στην αγροτική παραγωγή είτε αυτοαπασχολούμενος είτε είναι επιστήμονας, εργάτης, εργαζόμενος, υπάλληλος. Και ταυτόχρονα ο πλούτος που παράγει, που έχει αυτή η περιοχή, να συμβάλει ώστε να αναπτύσσεται συνολικά η οικονομία, όλη η κοινωνία και όλη η χώρα”.

Για τις ανεμογεννήτριες

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εγκατάστασης ΑΠΕ στην περιοχή, λέγοντας πως “για τις ανεμογεννήτριες, οι οποίες βεβαίως προσβάλλουν το περιβάλλον, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, υπάρχουν προτάσεις από διάφορους φορείς για υπογειοποίηση των καλωδίων κλπ. Θα γίνει και η υπογειοποίηση, θα παρθούν και κάποια μέτρα πιθανόν, όπως λένε, για να υπάρχει μία προστασία στοιχειώδης, όμως η ουσία παραμένει: Γιατί την παραγωγή της ενέργειας και τη διανομή της την καρπώνεται ο μεγάλος μονοπωλιακός όμιλος που θα έχει την ιδιοκτησία. Δεν είναι ο λαός, ο εργάτης της περιοχής, ο οποίος κανονικά δεν θα έπρεπε να πληρώνει το ρεύμα. Θα έπρεπε να είναι δωρεάν ή, για κάποιες κατηγορίες συνανθρώπων μας, θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ φθηνό. Αντίθετα, ενώ μεγαλώνουν οι βιομηχανίες ενέργειας και γίνονται μία σειρά επενδύσεις, το ρεύμα ακριβαίνει όλο και περισσότερο, όλο και περισσότερο οι λαϊκές οικογένειες βάζουμε το χέρι στην τσέπη. Και δυστυχώς σήμερα, μετά από εννέα χρόνια κιόλας μεγάλης οικονομικής κρίσης, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα ούτε το νερό”.

Ο γγ του ΚΚΕ πέρα από το θέμα των αννεμογενητριών αναφέρθηκε στα προβλήματα της παιδείας, της υγείας, στα έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και στην κοινωνική συμμαχία και την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ.

πηγή φωτό: 902.gr