Το Γύθειο τίμησε την Υπαπαντή του Κυρίου

Ypapanti 17

Την πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου τίμησε χθες το Γύθειο.

Οι φετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, αφού στο παρεκκλήσιο της Υπαπαντής πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις προηγούμενες βροχοπτώσεις.

Η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία εψάλη προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου, συνεπικουρούμενου από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Μάνης. Η βροχόπτωση όμως δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της σεπτής εικόνας της Υπαπαντής.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η βουλευτής κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, η αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γυθείου κ. Παρασκευάς Αδάμης, ο διοικητής του ΚΕΕΜ Σπάρτης ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μακρής, ο αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας κ. Ηλίας Μητσέας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεωργία Λυροφώνη και Γεώργιος Εξαρχάκος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ηλίας Στρατηγάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αν. Μάνης κ.κ. Αντώνης Κουμεντάκος, Ελένη Δρακουλάκου, Νίκος Λιγνός, Αλέξανδρος Καπασούρης, Γεώργιος Κατσαφούρος και Σπύρος Μουρκόγιαννης, ο διοικητής του 3ου Τάγματος Γυθείου αντισυνταγματάρχης κ. Χαράλαμπος Συναδινός, ο λιμενάρχης Γυθείου υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Χρήστος Σταμπουλής, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου “Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής” πυραγός κ. Κωνσταντίνος Γραφάκος, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γυθείου κ. Σοφία Ροζάκη, καθώς και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων του Γυθείου. Το “παρών” έδωσαν εξάλλου και αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλης.