Το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης για τον θάνατο του καθηγητή Άγγελου Δεληβορριά

Από το πρακτικό της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης:

“Το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης σήμερα, ημέρα Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, συνεδρίασε έκτακτα, μετά την πληροφορία του αδόκητου θανάτου του Άγγελου Δεληβορριά, επίτιμου δημότη Σπάρτης.

Αφοσιωμένος ερευνητής της ελληνικής αρχαιολογίας, ακάματος πανεπιστημιακός δάσκαλος, ο Άγγελος Δεληβορριάς υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα των γραμμάτων και των τεχνών, ένας οραματιστής του ελληνικού πολιτισμού.

Μια από εκείνες τις σοβαρές και ενθουσιώδεις φυσιογνωμίες της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, το όνομα του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Σπάρτη, αφού είχε αναλάβει την έρευνα του ιερού του Αμυκλαίου Απόλλωνος, που μελετούσε συστηματικά για χρόνια.

Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην έδρα της Ιστορίας της Τέχνης και ακαδημαϊκός στην έδρα Αρχαιολογίας – Μουσειολογίας και επί σαράντα ένα χρόνια διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη.

Το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης, σε ένδειξη πένθους και ελαχίστου φόρου τιμής, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, ως ακολούθως:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

– Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του δημάρχου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος.

– Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

– Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.

– Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου και να δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας”.