Το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης καταδίκασε τους βανδαλισμούς στο σχολείο του Ξηροκαμπίου

Συζήτηση σχετικά με το βανδαλισμό του γυμνασίου του Ξηροκαμπίου με υβριστικά, ξενοφοβικά και ρατσιστικά συνθήματα στους τοίχους, με σβάστικες και υπογραφές της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκε στην περασμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης, μετά και την καταγγελτική επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Ο πρόεδρος των γονέων και κηδεμόνων Δημήτρης Αποστολάκος ενημέρωσε σχετικά με το περιστατικό, αναφέροντας πως είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει μέσα σε έναν μήνα. Ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο την καταδίκη τέτοιων ενεργειών, την άμεση αποκατάσταση των βανδαλισμών και τη λήψη μέτρων ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο.

Το Σώμα ομόφωνα υιοθέτησε το ψήφισμα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, που αναφέρει τα εξής: “Δηλώνουμε κάθετα την αντίθεσή μας στα υβριστικά και ρατσιστικά συνθήματα που γράφτηκαν στο σχολείο του Ξηροκαμπίου στις 17 Φεβρουαρίου 2018 με σβάστικες και υπογραφές συγκεκριμένου πολιτικού φορέα (Χρυσή Αυγή).

Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες ενέργειες, που μοναδικό σκοπό έχουν να σπείρουν τη διχόνοια σε γονείς, μαθητές και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Το σχολείο είναι χώρος διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας με βασικές αρχές την αγάπη, την αλληλεγγύη, την ειρηνική συνύπαρξη και συμβίωση ανθρώπων με διαφορετική καταγωγή, θρησκεία και φύλο”.