Το εκπαιδευτικό μας μπάχαλο γίνεται αφόρητα επικίνδυνο

sxoleio

γράφει ο φιλόλογος Ιωάννης Χρηστάκης


1. Ετοιμάζονται οι φωστήρες του υπουργείου, αφού τα θαλάσσωσαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, να νομοθετήσουν εν μέσω πανδημίας! Με μοναδικό κριτήριο – γνώμονα την άρση των αλλαγών που είχε επιφέρει η προηγούμενη κυβέρνηση!

Αντί, νυχθημερόν, να θωρακίζουν κάθε αίθουσα διδασκαλίας σε αυτό τον τόπο, να προμηθεύονται υγειονομικό υλικό, να επιδίδονται στις αναγκαίες χωροταξικές αλλαγές ως και την τελευταία αρχιτεκτονική διαρρύθμιση για τον πόλεμο που θα ακολουθήσει με το καθολικό άνοιγμα των σχολείων, αυτοί ευαγγελίζονται μεταρρυθμίσεις στη δόλια Παιδεία μας επί το συντηρητικότερον κατευθυνόμενες και ευεπίφορες δυνατοτήτων πλουσίων γόνων.

2. Άφθονες συνεντεύξεις, πιθανολογίες, φαεινές ιδέες, παρελαύνουν στους ανοιχτούς μας δέκτες με παπαγαλίζουσες τις Κεραμέως, Ζαχαράκη. Ήθελα να ήξερα δε ζαλίζονται από αυτή την επικοινωνιακή παραζάλη; Γιατί δεν κάνουν κάτι να την αποφύγουν δια της ευγενικής προσπέλασης αναγνώρισης της παντελούς άγνοιας που ουσιαστικά τις διακρίνει;

Δε θα ήταν πιο τίμιο, όταν τις καλούν τα κανάλια, να απαντούν με το τιμιότατο “Δε γνωρίζουμε τίποτα, θα περιμένουμε τις αποφάσεις Τσιόρδα, Μητσοτάκη”.

3. Η ολοκληρωτική παράνοια ονομάζεται: αγγλικά και πληροφορική στο νηπιαγωγείο. Είδηση που μας καθιστά πανευρωπαϊκά σούργελα! Όταν δεν έχεις κατακτήσει στο ελάχιστο τη μητρική σου, θα έρθει η αγγλική για να πελαγώσει ο λιλιπούτειος μαθητής ακόμα περισσότερο.

4. Αυξάνεται ο αριθμός μαθητών στα δημοτικά για να εντρυφήσουμε στο πώς ήταν η δημόσια εκπαίδευση τον 19ο αιώνα!

Επίκαιρη καινοτομία, τρίβουν τα χέρια τους οι ανά τον κόσμο κορωνοϊοί και ανεπιφύλαχτα προτιμούν Ελλάδα, από τον επόμενο Σεπτέμβρη για καλές… διασπορές.

5. Στέλνονται, από τα μέσα Μαΐου, μαθητές και εκπαιδευτικοί στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, τη στιγμή που και οι γείτονες Ρουμάνοι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία. Αν θυσιαστούν και 2-3 εκπαιδευτικοί ποιον πειράζει;

Θα τους χειροκροτήσουμε ως ήρωες, ως παράπλευρες απώλειες, προς χάριν επίτευξης ανοσίας/ανοησίας στην κοινότητα.

6. Πανελλήνιες: Ίτε παίδες Ελλήνων! Αν συμβεί και κρούσμα, θα το ρυθμίσει ο Χαρδαλιάς με τη γνωστή διαδικασία ιχνηλάτησης σε ένα εξεταστικό κέντρο, καραντίνα για 14 μέρες και λοιπά…

7. Οι κακόμοιροι οι συνδικαλιστές άρχισαν να ψελλίζουν κάποια πράγματα βλέποντας ότι οι συνάδελφοι πηγαίνουν ως πρόβατα επί σφαγή στις δουλειές του, ουσιαστικά άοπλοι σε ανοχύρωτα σχολεία.

8. Γονείς χωρίς οργάνωση, σωματεία, φωνή να αντιταχθούν στα σχέδια της κυβέρνησης που τους αφορούν μιας και θα κινδυνέψουν και οι δικές τους ζωές!

9. Πρωθυπουργός: Άβουλος και μοιραίος ξέρει τις δυσκολίες της εξόδου και συνεχώς συνεδριάζει με διάφορα επιτελεία, γράφει και σβήνει πάνω σε αχαρτογράφητες και επικίνδυνες ατραπούς γιατί απλούστατα ακόμα και η επιστημονική κοινότητα αδυνατεί να κατανοήσει τον τρόπο δράσης και μετάδοσης του φονικού ιού.

Επιτέλους, θα σοβαρευτούμε κάποτε, σε αυτή τη χώρα, μιάς και το διακύβευμα πλέον είναι οι ζωές μας;

Κλείστε τα σχολεία μέχρι το Σεπτέμβρη για νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και α’ και β’ λυκείου!

Φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών μόνο για διενέργεια πανελληνίων στα μέσα Ιουνίου μέχρι τα μέσα Ιουλίου με κλώνους Χαρδαλιά σε κάθε εξεταστικό κέντρο για κορύφωση αισθήματος ασφάλειας!