Το ΕΠΑΜ Λακωνίας στηρίζει τον αγροτικό αγώνα

Διαγραφή όλων των αγροτικών χρεών, προστασία της εγχώριας παραγωγής, απαγόρευση των μεταλλαγμένων, έξοδος από την Ευρώπη και εθνικό νόμισμα είναι μερικές από τις προτάσεις του ΕΠΑΜ για την εθνική ανάκαμψη. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες:

“Ο τομέας Λακωνίας του ΕΠΑΜ χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στις δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών της Λακωνίας, διαμηνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη της ενότητας και του συλλογικού αγώνα για το οριστικό ξερίζωμα του υποτελούς πολιτικού και οικονομικού καθεστώτος στην Ελλάδα.

Ο αγώνας των αγροτών δεν πρέπει να ενδώσει στις σειρήνες και τις μεθοδεύσεις όλων όσων τάζουν διαπραγματεύσεις και λύση στο πρόβλημα του ασφαλιστικού, από όπου κι αν προέρχονται. Δεν είναι απλά η ασφαλιστική και φορολογική λαίλαπα που απειλεί την αγροτιά. Είναι το καθεστώς κατοχής και εκποίησης της χώρας που αποφάσισαν οι ευρωπαίοι αποικιοκράτες και υλοποιούν οι ντόπιοι δωσίλογοι.

Η ελληνική κοινωνία, όλες οι εργασιακές ομάδες πλήττονται ανεπανόρθωτα σε όλα τα επίπεδα χωρίς εξαιρέσεις. Κανείς μας δεν θα γλιτώσει όσο κάθε τομέας, κάθε κλάδος προσβλέπει στη δική του εξαίρεση και παλεύει μόνο για τη δική του επιβίωση. Η απάντηση πρέπει να δοθεί συλλογικά.

Αυτός είναι ο μονόδρομος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ που όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις έχουν αποδεχτεί, αποδεχόμενοι ταυτόχρονα τη διάλυση κάθε παραγωγικού ιστού που έχει απομείνει.

Καμιά ευρωπαϊκή επιδότηση δεν μπορεί να προσφέρει λύση. Τα χρέη των αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι πολιτικές των τραπεζών, ο αθέμιτος ανταγωνισμός των πολυεθνικών και η ανύπαρκτη προστασία της παραγωγής των προϊόντων από το κράτος, θα οδηγήσει μαθηματικά στη διάλυση της διατροφικής επάρκειας στη χώρα και στην άμεση εξαθλίωση του 80% του αγροτικού πληθυσμού.

Γι’ αυτό, άμεσες προτεραιότητες είναι:
1. Διαγραφή όλων των χρεών προς τον ΟΓΑ και τις τράπεζες, για να αναπνεύσει ο αγρότης και να γλιτώσει το βιος και την περιουσία του, με εξαίρεση όλους τους επιτήδειους ημέτερους που συμμετείχαν στη λεηλασία των δανεικών και αγύριστων.

2. Προστασία της εγχώριας γεωργικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής. Να σταματήσουν διά παντός οι ελληνοποιήσεις και να θεσπιστεί η απαγόρευση κάθε εισαγωγής έως ότου διατεθεί το σύνολο της εγχώριας παραγωγής του γεωργού, του κτηνοτρόφου, του ψαρά. Οι εισαγωγές επιτρέπονται μόνο όπου δεν επαρκεί η εγχώρια παραγωγή και μόνο με αντίστοιχης ποιότητας προϊόντα, ώστε να υπάρξει αληθινός ανταγωνισμός τιμών.

3. Εθνική πολιτική στήριξης των εισοδημάτων των γεωργών, των κτηνοτρόφων, με βασικό στόχο και κριτήριο την άμεση βελτίωση της παραγωγής και της ποιότητας του προϊόντος. Στήριξη της εγχώριας βιοποικιλότητας με αυστηρούς κανόνες αποτροπής στην καταστροφή της και την υπερεκμετάλλευση.

4. Απαγόρευση των μεταλλαγμένων και όλων των ειδών που δεν είναι προσαρμοσμένα στο φυσικό περιβάλλον της χώρας. Ίδρυση δημόσιων τραπεζών σπόρων και βιολογικής έρευνας για τη δωρεάν επιστημονική στήριξη του αγρότη, με στόχο την ολοκληρωμένη διατροφική αυτάρκεια και υγεία του ελληνικού πληθυσμού.

5. Εθνική πολιτική ενίσχυσης των εθελοντικών κοινοπραξιών από αυθεντικούς παραγωγούς με την κατάργηση του ΦΠΑ στα προϊόντα τους και κρατικές υποδομές διάθεσης ειδικά στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τίποτα από τα παραπάνω αυτονόητα αιτήματα δεν μπορεί να υλοποιηθεί όσο βρισκόμαστε στη μέγγενη της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο τελούμε υπό αποικιοκρατική κηδεμονία, υπό καθεστώς κατοχής της πατρίδας μας. Μόνο με αυτοτελή χρηματοδότηση, χωρίς τη δημιουργία χρέους μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον της δουλειάς μας, των παιδιών μας και της πατρίδας μας.

Μόνο με τη δική μας δουλειά, με εθνικό-κρατικό νόμισμα θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τη δική μας ανεξάρτητη οικονομία, και να γίνουμε νοικοκύρηδες κι αφέντες στον ίδιο μας τον τόπο.

Το ΕΠΑΜ, διαισθανόμενο την κρισιμότητα του αγώνα, καλεί τους γεωργούς, κτηνοτρόφους, ψαράδες που τώρα βρίσκονται επί ποδός πολέμου, να διαισθανθούν με τη σειρά τους το πατριωτικό τους καθήκον, να υπερασπίσουν τη γη και τη θάλασσα της Ελλάδας, συσπειρώνοντας όλους τους κλάδους, κάτω από το μοναδικά κυρίαρχο πρόταγμα που επιτάσσουν οι συνθήκες.

Αυτό της λευτεριάς της πατρίδας. Της οικοδόμησης μιας ανεξάρτητης Ελλάδας με κυρίαρχο το λαό της”.