Το Επιμελητήριο Λακωνίας χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις

epimelitirio logo

epimelitirio logo

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην εφαρμογή των μέτρων και της πολιτικής του τρίτου μνημονίου.

Μεταξύ άλλων σημειώνει πως “αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι εθνική στρατηγική για την ανάταξη της οικονομίας κι όχι νέα εισπρακτικά μέτρα που οδηγούν σε περισσότερη ύφεση, λουκέτα, ανεργία και εκμηδενισμό της αξιοπρέπειας. Η ελληνική κοινωνία, αγγίζοντας πλέον τα όριά της, αδυνατεί να διαχειριστεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των δανειστών. Η αγορά έχει στερέψει και οι έλληνες επιχειρηματίες με τις σημερινές τους κινητοποιήσεις ορθώνουν «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς, της οικονομίας και όλης της κοινωνίας. Η αναποτελεσματική υπερφορολόγηση, η συνεχής επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων, οι αυξήσεις ΦΠΑ, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και η πλήρης αφαίμαξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οδηγούν και τις επόμενες γενιές στην ανασφάλεια και την καταστροφή (…) Η διάσωση της μικρομεσαίας επιχείρησης θα πρέπει να είναι το πρωτεύον ζήτημα για την κυβέρνηση, που με δίκαιη και ορθή κρίση θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ειδάλλως η κοινωνική έκρηξη θα είναι αναπόφευκτη και η χώρα δεν θα ξεφύγει από την επιτήρηση, την κρίση και την ύφεση.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας προσπαθεί με τις δικές του δυνάμεις να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, πάντα με πυξίδα τη συμβολή στην ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου, των τοπικών αγορών, αλλά και την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”.