Το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας καλεί σε συμμετοχή στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου

“Το απεργιακό δικαίωμα δεν μας το χάρισε κανείς, το κερδίσαμε με αγώνες και οποιαδήποτε αλλαγή αποτελεί αιτία πολέμου” υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας, καταγγέλλοντας την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη βουλή και την άμεση απόσυρσή της. Εκφράζει δε την πεποίθησή ότι η τελευταία είναι προσωρινή και η τροπολογία θα επανέλθει με νέα διατύπωση.

Το ΕΚ καλεί λοιπόν τα σωματεία-μέλη του και τους εργαζόμενους του νομού να δώσουν δυναμική απάντηση με την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 14/12, ώστε να λάβουν το μήνυμα κυβέρνηση και δανειστές.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση-κάλεσμα, “η κυβέρνηση απέδειξε ακόμα μια φορά ότι μπορεί να υιοθετήσει οποιοδήποτε αντεργατικό και αντιλαϊκό μέτρο τής ζητηθεί από τους δανειστές και τους εργοδότες, χωρίς επιφυλάξεις και ενοχές.

Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δείχνουν ξεκάθαρα ότι το τίμημα της τρίτης αξιολόγησης θα είναι για μια ακόμη φορά πολύ βαρύ για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία”.