Το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Επισκοπείο του Γυθείου

Το ιερό λείψανο του αγίου Λουκά, αρχιεπισκόπου Κριμαίας, του ιατρού και θαυματουργού, θα υποδεχθεί η ιερά μητρόπολη Μάνης στις 5.00′ το απόγευμα της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου στον ιερό ναό του Επισκοπείου στο Γύθειο. Θα ακολουθήσει δέηση και ομιλία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου (με διαφάνειες) για τη ζωή του αγίου. Εν συνεχεία θα τελεσθεί αρχιερατικός εσπερινός και θα τεθεί προς προσκύνηση το ιερό λείψανο.

Την Τρίτη 22/1 θα τελεσθεί η ακολουθία του όρθρου και αρχιερατική θεία λειτουργία από τις 7.00′ έως τις 10.00′ πμ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 5.00′ θα τελεσθεί το μυστήριο του ιερού ευχελαίου.

Την Τετάρτη 23/1 (7.00′ – 10.00′ πμ) θα τελεσθεί η ακολουθία του όρθρου και η θεία λειτουργία. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας το ιερό λείψανο του αγίου θα αναχωρήσει για τον ιερό ναό Προφήτου Ηλιου Μ. Μαντίνειας, όπου στις 5.00′ μμ θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του στα προπύλαια. Θα ακολουθήσει δέηση και ομιλία του κ. Νεκταρίου. Εν συνεχεία θα τελεσθεί το μυστήριο του ιερού ευχελαίου.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, θα τελεσθεί η ακολουθία του όρθρου και αρχιερατική θεία λειτουργία (7.00′ – 10.00′ πμ).