Το ΚΑΠΗ Μολάων τίμησε τη διπλή εορτή

KAPH Molawn 25h Martiou (18)

 Eκδήλωση για την εορτή της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ενοριακού πνευματικού κέντρου Μολάων, την Κυριακή 23 Μαρτίου. Η διοργάνωση έγινε από το ΚΑΠΗ Μολάων υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Μονεμβασίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση διαφανειών ηρώων της ελληνικής παλιγγενεσίας. Στη συνέχεια οι κ.κ. Πλεμμένος και Διακόπουλος έψαλαν το απολυτίκιο του Ευαγγελισμού, ενώ παρουσιάζονταν διαφάνειες με εικόνες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Κατόπιν η κ. Βίκυ Αγκώτη μίλησε για τη σημασία της εθνικής μας εορτής και παρέθεσε ένα χρονολόγιο με γεγονότα από τη Λακωνία. Η εκδήλωση “ντύθηκε” με επίκαιρα τραγούδια από το μαέστρο της φιλαρμονικής Μολάων κ. Κώστα Κεκέρη και την κ. Φρόσω Καναβάρου, καθώς και από τους κ.κ. Πλεμμένο και Διακόπουλο. Τέλος η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Κρητικού παρουσίασε είκοσι τέσσερις εικόνες της Παναγίας από διάφορα μέρη της χώρας, σε ένα αφιέρωμα στη Μητέρα του Θεού με τίτλο “Οι Παναγιές της Ελλάδας”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Πετρολέκας και οι αιδεσιμολογιώτατοι π. Στυλιανός Κότσαλης, π. Γεώργιος Κότσαλης και π. Δημήτριος Βλαχάκης, ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Μολάων κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Μονεμβασίας κ. Παναγιώτα Αλειφέρη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σπύρος Αβδούλος, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μολάων κ. Ευθύμιος Κοντοσταθάκος και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Ελαίας, Πακίων και Μεταμόρφωσης. Ο κ. Μαυρομιχάλης στο χαιρετισμό του, αφού επεσήμανε το διπλό χαρακτήρα της εορτής, τόνισε τη συμβολή της Λακωνίας και ιδιαίτερα της Μάνης στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Η κ. Αλειφερη ευχαρίστησε την υπεύθυνη του ΚΑΠΗ κ. Καλλιόπη Καρυστιώτη και όλους όσους εργάστηκαν για την άριστη πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης, η οποία, όπως είπε, κάλυψε και τη θρησκευτική και την εθνική σημασία της εορτής της 25ης Μαρτίου, και ευχήθηκε σε όλους υγεία και χρόνια πολλά.

Το ΚΑΠΗ Μολάων τιμά τις εθνικές επετείους κάθε χρόνο, με ποικίλλες εκδηλώσεις που εξαίρουν το ελληνικό αλλά και το θρησκευτικό στοιχείο.