Το κράτος έχει φεσώσει (και) τους αναπληρωτές

sxoleio

sxoleio

Απλήρωτοι από την αρχή της σχολικής χρονιάς παραμένουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, με τα ενοίκια και τα έξοδα μετακίνησης να “τρέχουν”!

Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, “οι διευθύνσεις εκπαίδευσης ενημερώνουν ότι από το υπουργείο δεν έχει δοθεί καμία εντολή πληρωμής. Ως εκ τούτου, δημιουργούνται σοβαρές ανησυχίες και ερωτηματικά για το τι συμβαίνει τελικά με τα χρήματα για τη μισθοδοσία των συναδέλφων. Γιατί δεν καταβάλλονται στην ώρα τους!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την ίδια στιγμή που αφήνει απλήρωτους τους αναπληρωτές, πληρώνει κανονικά τις “υποχρεώσεις” προς το ΔΝΤ και την ΕΕ, ανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες φορτώνοντας τα βάρη και πάλι στις δικές μας πλάτες, εξαπολύει φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, προετοιμάζει την έναρξη πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, υλοποιεί με ταχύτητα, χωρίς ανάσα, το τρίτο βάρβαρο αντιλαϊκό μνημόνιο”.

Οι συνάδελφοι πρέπει να ζήσουν και γι’ αυτό απαιτούμε να πληρωθούν τώρα όλοι. Καμία άλλη καθυστέρηση. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους”, τονίζει το ΠΑΜΕ, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου.