“Το Μαγικό Κλειδί” άνοιξε τις πύλες του Σαϊνοπουλείου

Rouggeri - To Magiko Kleidi (15)

Για 27η χρονιά, το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο φόρεσε τα γιορτινά του για να υποδεχθεί το κοινό από τη Σπάρτη, την ευρύτερη Λακωνία, αλλά και τους γειτονικούς νομούς.

Η πρεμιέρα, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, έγινε με παιδικό θέατρο. Υπογεγραμμένη από την αναγνωρισμένη στο είδος Κάρμεν Ρουγγέρη, η παράσταση προσέλκυσε μεγάλο πλήθος παιδιών κάθε ηλικίας, τα οποία παρακολούθησαν το έργο τηρώντας υποδειγματική στάση.

Δεν θα ήταν άλλωστε υπερβολή να λεχθεί ότι με τις προσεκτικές του επιλογές το Σαϊνοπούλειο εκπαιδεύει θεατές ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

“Το Μαγικό Κλειδί” είναι ένα διδακτικό παραμύθι βασισμένο στο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα “Η καρδιά της βασιλοπούλας”. Μέσα από την προσεγμένη διασκευή της Ρουγγέρη αναδείχθηκαν με τρόπο εύληπτο αξίες όπως ο ανθρωπισμός, ο σεβασμός, ο αλτρουισμός, η κατανόηση. Και όλα αυτά ντυμένα με παραδοσιακές μουσικές της Κάτω Ιταλίας, που πλημμύρισαν το Σαϊνοπούλειο Άλσος συνθέτοντας ένα μοναδικό σκηνικό φυσικής ομορφιάς και καλλιτεχνικής μαεστρίας.

Δεν είναι τυχαία η αγάπη με την οποία οι μικροί φίλοι του θεάτρου περιέβαλαν τη σκηνοθέτιδα όταν τελείωσε το έργο, θυμίζοντας τις μικρές πεταλούδες που γυρεύουν να μπολιαστούν με τα αρώματα των ανθέων.

Πάντα τέτοια!

Ειρήνη Ρουμανέα