Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα με θέμα «Τέχνες και ψυχαγωγία-Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», οργανώνει την Πέμπτη 26 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου (ώρες 10.00′ – 13.00′)

Εκπαιδευτικό εργαστήρι με τίτλο «Τα στεφάνια των Σπαρταθλητών» για σχολικές ομάδες ε΄ και στ΄ τάξης δημοτικών σχολείων. Οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους και του προσωπικού του Μουσείου, θα κατασκευάσουν από κλαδιά αγριελιάς τα στεφάνια των αθλητών που θα τερματίσουν στον φετινό αγώνα «Σπάρταθλον 2018». Το εργαστήρι θα έχει διάρκεια περίπου μία ώρα για κάθε ομάδα και σε αυτή μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες των 25 παιδιών.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου (ώρα 20.30′)

Υπαίθρια προβολή της ταινίας «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» (Μ. Βρετανία 1981, 125΄) σε σκηνοθεσία Χιου Χάντσον. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία δύο βρετανών ερασιτεχνών δρομέων, του Χάρολντ Έιμπραχαμς και του Έρικ Λίντελ, οι οποίοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, έβαλαν στόχο να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924 στο Παρίσι. Η ταινία τιμήθηκε με τέσσερα Όσκαρ: καλύτερης ταινίας, σεναρίου, κοστουμιών και μουσικής (για το πασίγνωστο μουσικό θέμα του Βαγγέλη Παπαθανασίου).

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Για τις σχολικές ομάδες απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00′ – 18.00′).


Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.