Βρείτε την ευκαιρία να αξιοποιήσετε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και παράλληλα εμπλουτίστε το χώρο σας με καινούργια DIY (do it yourself) διακοσμητικά. Εύκολα και χωρίς να απαιτούνται χρήματα μπορείτε να κατασκευάσετε μικρά αντικείμενα που θα σας δώσουν τη χαρά της δημιουργίας και θα χαρίσουν στο χώρο σας μια πινελιά απ’ τη δική σας προσωπικότητα!

Για την ακόλουθη κατασκευή τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι γυάλινα μπουκάλια οποιουδήποτε μεγέθους, μάλλινη κλωστή, ασετόν και πολλά παγάκια.

Βήμα 1ο

Γεμίστε το νεροχύτη σας με νερό περίπου μέχρι τη μέση και προσθέστε πολλά-πολλά παγάκια, για να πετύχετε όσο πιο χαμηλή θερμοκρασία στο νερό μπορείτε, για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα γίνεται.

Βήμα 2ο

Γυρίστε δύο με τρεις φορές την κλωστή γύρω από το μπουκάλι και δέστε τη στο σημείο που θέλετε να το κόψετε.

Βήμα 3ο

Βγάλτε προσεχτικά την κλωστή χωρίς να χαλάσετε το δέσιμο και βουτήξτε την στο ασετόν. Στραγγίξτε και ξαναπεράστε την κλωστή στο μπουκάλι.

Βήμα 4ο

Βάλτε φωτιά στην κλωστή και προσεκτικά, με το στόμιο προς τα κάτω (έτσι ώστε ο ζεστός αέρας να συγκεντρώνεται στο εσωτερικό του μπουκαλιού), γυρίζετε το μπουκάλι για να θερμαίνεται ομοιόμορφα γύρω γύρω το σημείο που θέλετε να κόψετε.

Βήμα 5ο

Όταν σβήσει η φωτιά από μόνη της, βουτήξτε γρήγορα το μπουκάλι στο παγωμένο νερό. Θα ακούσετε έναν ήχο σπασίματος. Βγάλτε το μπουκάλι και χτυπήστε το λίγο για να ξεκολλήσουν τα δύο κομμάτια.

Tip: Εάν θέλετε να κόψετε και άλλα μπουκάλια, θα πρέπει να εμπλουτίζετε με νέο πάγο κάθε φορά. Σημαντικό: Φροντίστε μόνο να κάνετε το φινίρισμα με λεπτό σμυριδόχαρτο για να μην κοπείτε από το γυαλί.

Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα όμορφο και οι χρήσεις πολλές! Το βέβαιο είναι ότι όλοι οι επισκέπτες σας θα αναρωτιούνται πώς το κάνατε…

Χριστίνα Τσαγκαράκη

διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων

(e-mail: tsagkarakichr@yahoo.gr, Facebook)


(πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

DIY 2DIY 3DIY 4DIY 5DIY 6