Το νέο Αμφιθέατρο Σπαντίδου στους Βόρειους Δήμους

Ένας νέος ιδιόκτητος πολιτιστικός πολυχώρος εκτάσεως πέντε στρεμμάτων θα βρίσκεται σύντομα κοντά μας και συγκεκριμένα στην τοπική κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου (Ρεγκόζενα), στη δημοτική ενότητα Πελλάνας.

Βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος, κτισμένο αμφιθεατρικά στη βορειοανατολική πλευρά του Ταϋγέτου, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, σε υψόμετρο 700μ και με άφθονα πηγαία νερά.

Ο πολυχώρος ανήκει στον διαπρεπή καθηγητή Μοριακής Ιολογίας/Κλινικής Χημείας/Γενετικής και συγγραφέα κ. Δημήτριο Σπαντίδο, και περιλαμβάνει αμφιθέατρο χωρητικότητας 500 θέσεων όπου θα φιλοξενούνται θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ειδικό χώρο για εκθέσεις και γιορτές και τέλος εκκλησία του Αγίου Υακίνθου.

Η απόσταση μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Σπάρτης είναι περίπου 35 χιλιόμετρα. Η πρόσβαση στο αμφιθέατρο θα γίνεται από το Γεωργίτσι και συγκεκριμένα από το γήπεδο του χωριού, λίγα μέτρα δεξιά μετά από το μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, ακολουθώντας με ασφάλεια την παλιά δεμοσιά (χωματόδρομο) που οδηγεί προς Πελλάνα.

(φωτό: Νίκος Μπακής)

Amfitheatro Spantidou (1) Amfitheatro Spantidou (2) Amfitheatro Spantidou (3)Amfitheatro Spantidou (5) Amfitheatro Spantidou (6) Amfitheatro Spantidou (7)Amfitheatro Spantidou (8) Amfitheatro Spantidou (9) Amfitheatro Spantidou (10)