Το νοσοκομείο Μολάων αποκτά αξονικό τομογράφο

domatio nosokomeiou

Ένα εμβληματικό έργο -η απόκτηση αξονικού τομογράφου από τη νοσηλευτική μονάδα Μολάων- γίνεται πλέον πραγματικότητα!” δήλωσε σε σχετική ανάρτησή του στο facebook ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Κορωνιός.

Όπως αναφέρει ο αναπλ. διοικητής “Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και κατ’ επέκταση και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ικανοποιείται μέσω ΕΣΠΑ μια πάγια και επιτακτική ανάγκη της ΝΜ Μολάων, η οποία θα καλύψει δυσλειτουργίες που είχαν σημαντική επίπτωση στην εύρυθμη λειτουργία νοσοκομείου και θα αναβαθμίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας!

Συγκεκριμένα, εξετάσεις που απαιτούσαν την διακομιδή των ασθενών στη Σπάρτη και χρειαζόταν αρκετές ώρες για να ολοκληρωθούν, θα πραγματοποιούνται πλέον μέσα σε λίγα λεπτά! Με τη δυνατότητα αυτή, μειώνεται η ταλαιπωρία των ασθενών, η επιβάρυνση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και αυξάνεται η διαθεσιμότητά τους για τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά, αναβαθμίζοντας συνολικά τη παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών του νοσοκομείου μας!”.

Η αγορά θα γίνει μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο οποίο εντάχθηκαν με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα πέντε έργα, συνολικού προϋπολογισμού 9.283.107,02 ευρώ, που αφορούν την αναβάθμιση των υποδομών των δημόσιων δευτεροβάθμιων δομών υγείας στην Περιφέρεια. Ένα από αυτά είναι και η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του γενικού νοσοκομείου Λακωνίας, για τη νοσηλευτική μονάδα Σπάρτης και την αντίστοιχη των Μολάων (ύψους 1.922.764 ευρώ).