Το Νοσοκομείο Μολάων ενημερώνει τους πολίτες

nosokomeio Molaon

nosokomeio Molaon

Όπως ενημερώνει ο αναπληρωτής διοικητής κ. Δημήτρης Παναγόπουλος, η διαμορφωθείσα κατάσταση στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2014 έχει ως εξής:

Ιατρικό προσωπικό

Σε σύνολο 29 οργανικών θέσεων, έχουν καλυφθεί οι 23 με μόνιμους ιατρούς, δύο με επικουρικούς και μία από ορθοπεδικό, που τοποθετήθηκε στο νοσοκομείο μετά από μετακίνηση. Κατά συνέπεια, το ποσοστό κάλυψης σε ιατρούς είναι 89,7%.

Επίσης προκηρύχθηκε θέση επικουρικού καρδιολόγου με τριετή θητεία.

Παράλληλα, όπως είχε ανακοινωθεί, έχουν ενεργοποιηθεί τα συμβούλια αξιολόγησης προκειμένου να αξιολογηθούν τέσσερις ειδικότητες (ορθοπεδικού, ΩΡΛ, παθολόγου, ουρολόγου). Eίμαστε στη φάση της τελικής αξιολόγησης των ιατρών από τις επιτροπές.

Ειδικευόμενοι ιατροί

Τον προηγούμενο μήνα ανέλαβε υπηρεσία ιατρός, σε θέση ειδικευόμενης παθολογίας στην Παθολογική της ΝΜ Μολάων.

Αγροτικοί ιατροί

Το υπουργείο Υγείας προκηρύσσει κάθε δίμηνο όλες τις κενές θέσεις των περιφερειακών ιατρείων. Μόλις σήμερα ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες των αγροτικών ιατρών και καλύφθηκαν οι θέσεις στο Κυπαρίσσι, στον Κάμπο Βοιών και στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης. Όταν οι πίνακες οριστικοποιηθούν, οι γιατροί -γύρω στο Γενάρη 2015- θα αναλάβουν υπηρεσία.

Δεν έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, τρεις θέσεις στη ΝΜ Μολάων, δύο θέσεις στο ΚΥ Νεάπολης και μία στην Απιδιά.

Ενέργειες

Οι ενέργειες που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα και έως το τέλος του χρόνου είναι:

α) η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των θέσεων μονίμου ιατρικού προσωπικού ΕΣΥ που εκκρεμούν προς κρίση στα συμβούλια αξιολόγησης

β) η κάλυψη θέσεων παθολόγου και χειρουργού με επικουρικό προσωπικό, λόγω συνταξιοδότησης του κ. Γ. Παπαγεωργίου και μετάθεσης του κ. Ν. Κρητικού στη ΝΜ Σπάρτης μετά από αίτημά του.

Νοσηλευτικό προσωπικό

Μέσα στον Οκτώβριο τοποθετήθηκαν τέσσερις νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής, ενώ παράλληλα μετακινήθηκε μία νοσηλεύτρια στη ΝΜ Σπάρτης και άλλη μία συνταξιοδοτήθηκε. Έτσι, επί συνόλου 68 οργανικών θέσεων έχουν καλυφθεί οι 41, δηλαδή ποσοστό 60,3%.

Ενέργειες

Οι προσπάθειες έως το τέλος του έτους στοχεύουν στην περαιτέρω στελέχωση της μονάδας με επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό και στην ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού στα τμήματα.

Διοικητικό – οικονομικό τμήμα

Εδώ συνεχίζει να υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, διότι επί συνόλου 41 οργανικών θέσεων είναι καλυμμένες οι 14. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί, ενοποιήθηκαν τα τμήματα προσωπικού και μισθοδοσίας (μέχρι τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί) με τη ΝΜ Σπάρτης και παράλληλα προωθούνται οι παρακάτω ενέργειες:

– Ενοποίηση του πληροφοριακού συστήματος της ΝΜ Μολάων με αυτό της ΝΜ Σπάρτης, ώστε την 1/1/2015 να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου προγράμματος.

– Έως το τέλος Νοεμβρίου 2014 θα έχει γίνει η ενοποίηση των γραφείων προμηθειών των δύο νοσηλευτικών μονάδων.

– Ξεκινά η διερεύνηση ενοποίησης της τεχνικής υπηρεσίας της Σπάρτης και των Μολάων, ώστε να λειτουργήσουν ενοποιημένα.

– Τέλος, έχουν ζητηθεί έξι άτομα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ (πενταμηνίτες), τα οποία θα τοποθετηθούν στο νοσοκομείο.

Μαιευτικό – Γυναικολογικό τμήμα

Στο Μαιευτικό – Γυναικολογικό τμήμα πραγματοποιούνται οι παρακάτω ιατρικές εξετάσεις:

1. Πλήρης γυναικολογικός έλεγχος. Αναλυτικότερα: τεστ Παπανικολάου, U/S έσω γεννητικών οργάνων – ψηλάφηση μαστών, κολποσκοπικός έλεγχος, παρακολούθηση κυήσεων, αντιμετώπιση γυναικολογικών περιστατικών, διαγνωστικές αποξέσεις, γυναικολογικά χειρουργεία, διακοπή κυήσεων.

2. Συμβουλευτική μητρικού θηλασμού. Λειτουργεί γραμμή μητρικού θηλασμού από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7-3.

Μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής – ανώδυνου τοκετού – μητρικού θηλασμού.

Παροχή οδηγιών σχετικά με την αυτοεξέταση των μαστών.

3.Το Μ/Γ Τμήμα (εξωτερικά ιατρεία) λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή 9 πμ – 1 μμ κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 27323 60196.

Επίσης εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά κατά τις ημέρες των εφημεριών του γυναικολόγου.

ΕΚΑΒ

Ανακοινώθηκε επίσημα η ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ στους Μολάους, ο οποίος θα στεγασθεί σε ισόγειο χώρο της Μαθητικής Εστίας, που παραχωρήθηκε από το δήμο Μονεμβασίας. Ήδη ο δήμος αποδέσμευσε κονδύλι για την επισκευή του χώρου.

Το ΕΚΑΒ προκήρυξε τέσσερις θέσεις για το νομό μας και ένα μέρος αυτών θα στελεχώσει τον τομέα των Μολάων.

Τηλεφωνικό Κέντρο

Τό νέο τηλέφωνο του νοσοκομείου είναι το 27323 60100 (10 γραμμές). Για ασθενοφόρο καλείτε το 166.