“Το Ξενία έχει ενταχθεί από τον Μάιο στο ΕΣΠΑ” απαντά στο Ινστιτούτο Σπάρτης ο δήμαρχος

Άμεση ήταν η απάντηση του δημάρχου Βαγγέλη Βαλιώτη στην πρόταση του Ινστιτούτου Σπάρτης να ενταχθεί η χρηματοδότηση του “Ξενία” σε δράση του επιχειρησιακού προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020” για τα δημοτικά ακίνητα.

Αφού ευχαριστεί το Ινστιτούτο για την ενεργή παρουσία και το ενδιαφέρον, στο κείμενο της απάντησής του ο κ. Βαλιώτης ενημερώνει για όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο δήμος και οι οποίες κατέληξαν στην απόφαση της ειδικής γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών Επιχ. Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης να ενταχθεί η πράξη “Βιοκλιματική αναβάθμιση Ξενία Σπάρτης και μετατροπή σε κέντρο πολιτιστικών, τουριστικών και διοικητικών δραστηριοτήτων” (με προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 2.000.000 ευρώ) στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”. [Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα του laconialive.gr].

Όπως επίσης γνωστοποιεί, οι διαδικασίες ολοκληρώνονται προκειμένου το έργο να δημοπρατηθεί άμεσα.

Σε ό,τι αφορά στην πρόσκληση του επιχειρησιακού προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020” για τη δημιουργική επανάχρηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, ο δήμαρχος Σπάρτης αναφέρει προς το Ινστιτούτο πως αίτηση χρηματοδότησης θα υποβληθεί για το κτίριο Σαλβαρά.