Το Περιφερειακό Συμβούλιο τίμησε τον Γεώργιο και τη Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου για την προσφορά τους στον πολιτισμό

«Τιμούμε στο πρόσωπο του Γιώργου Σαϊνόπουλου τους αιώνιους έλληνες πατριώτες, αυτούς τους καθαρούς ανθρώπους που μαζί με τους συμπολίτες τους συγκρότησαν την ιδέα της Ελλάδας, που δεν έβαλαν ως πλεονέκτημα τη διεκδίκηση των ιδεοληψιών τους, αλλά ενσωματώθηκαν και πάλεψαν με την κοινωνία» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την απόδοση τιμής από το περιφερειακό συμβούλιο στο Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα και την πρόεδρό του κ. Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου για την προσφορά τους στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Ο Γιώργος Σαϊνόπουλος, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, «αντιπροσωπεύει τη μεγάλη τιμή της λακωνικής γης να έχει τέτοια επίλεκτα μέλη, παρόντα σε όλους τους αγώνες, όπως άλλωστε και η οικογένεια της μητέρας του Αρτεμησίας Τζιβανοπούλου, η οποία είχε έντονη προσφορά στους κοινωνικούς αγώνες και στην ιστορία του τόπου».
«Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι το όραμά του δεν ήταν ποτέ κοντόφθαλμο, αντίθετα δημιουργούσε νέες προϋποθέσεις με την τόλμη, την αποφασιστικότητά του και τον αυτοσχεδιασμό του, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα της εποχής. Όταν μάλιστα το απαιτούσαν οι καιροί, επέδειξε την απαιτούμενη ανατρεπτικότητα και αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα.
Σήμερα τιμάμε τον αείμνηστο Γιώργο Σαϊνόπουλο και τους θείους του Γιάννη και Αικατερίνη, που δημιούργησαν ένα καινοτόμο ίδρυμα, που άλλαξε τη ζωή των σπαρτιατών και νίκησε κατά κράτος τα συντηρητικά στοιχεία. Τιμούμε και τη Χρυσαυτή Σαϊνοπούλου, για να υποδηλώσουμε την προσήλωσή της και τη συνέπειά της στις αρχές και τις αξίες που τόσα χρόνια το ίδρυμα πρεσβεύει», είπε ακόμη ο περιφερειάρχης.