Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στη Σπάρτη

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα γίνουν στη Σπάρτη γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών, όπως και φωταγώγηση της πόλης κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης του μηνός.

Την Παρασκευή 22/3 θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε συγκεντρώσεις στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στις 11.15′ το πρωί προβλέπεται προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα.

Τη Δευτέρα 25/3, την ημέρα θα χαιρετίσουν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών αλλά και η δημοτική φιλαρμονική, που θα περάσει από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης. Στις 8.00′ θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία Σπάρτης με φροντίδα του ΚΕΕΜ, ενώ στις 10.30′ θα τελεστεί δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Με το τέλος της θα γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Νικόλαο Κουφό, διευθυντή του 3ου δημοτικού Σπάρτης.

Στις 11.30′, σχολεία, οδηγοί, πρόσκοποι, σωματεία και στρατιωτικό τμήμα θα μεταβούν στο κενοτάφιο για την απόδοση τιμών. Στις 11.45′ θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και προοσευχή από τη φιλαρμονική του δήμου Σπάρτης. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Η έναρξη της παρέλασης επί της οδού Λυκούργου είναι προγραμματισμένη στις 12 το μεσημέρι. Μία ώρα αργότερα, στην κεντρική πλατεία θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί. Εν συνεχεία, ο δήμαρχος Σπάρτης θα δώσει δεξίωση στο δημαρχιακό μέγαρο για τις αρχές και το κοινό.

Τελετάρχες έχουν οριστεί οι υπάλληλοι της περιφερειακής ενότητας Λακωνίας κ.κ. Μαρία Γιάννε και Χρυσούλα Παπαστρατάκου, και από το δήμο Σπάρτης ο κ. Χρήστος Τζανετέας.