Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ανέλυσε στους Λάκωνες ο Γιώργος Κουμουτσάκος: Σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς

Μήνυμα ενότητας και νίκης της παράταξής του έστειλε χθες ο βουλευτής Β’ Αθηνών και τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση κοπής της πίτας της τοπικής οργάνωσης Σπάρτης.

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης «έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους πολίτες» και υπογράμμισε τη σημασία των προβλημάτων των αγροτών, ειδικά σχετικά με το νέο ασφαλιστικό, που καταλήγει όπως είπε «να είναι ένα επιπλέον αβάστακτο φορολογικό βάρος».

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι για μια ακόμη φορά «σπρώχνει τη χώρα στην άκρη του γκρεμού (…) και, παρά τις ευθύνες των εταίρων, ζωντανεύει τους δαίμονες του Grexit με τις καθυστερήσεις, τις αντιφάσεις, την αναξιοπιστία και τη διγλωσσία της».

«Βασική προϋπόθεση για να αλλάξουν τα δεδομένα και να επανέλθει η ελπίδα για τη χώρα είναι να υπάρξει πολιτική αλλαγή. Η πρόταση και δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια συμφωνία αλήθειας στη βάση ενός ρεαλιστικού οδικού χάρτη. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και απαιτούν σοβαρούς πολιτικούς και μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχέδιο του κόμματός του για την ανάταξη της χώρας, που βασίζεται στο τρίπτυχο: μείωση φόρων, μείωση δαπανών, μεταρρυθμίσεις με αποτελεσματικότερο κράτος, στην υπηρεσία του πολίτη.

Τόνισε τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις της ΝΔ για:
– Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε 2 χρόνια.
– Μείωση του συντελεστή στα κέρδη των επιχειρήσεων από το 29 στο 20%, επίσης σε δύο χρόνια.
– Μείωση της φορολόγησης στα μερίσματα από 15% σε 5%.
– Μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24 στο 13%.
– Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Οι συναντήσεις του σαββατοκύριακου

Κατά το διήμερο 4-5 Φεβρουαρίου ο κ. Κουμουτσάκος είχε σειρά επαφών με τοπικούς φορείς. Μεταξύ άλλων συναντήθηκε:

– Με την αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα, με την οποία συζήτησε για τα μεγάλα έργα υποδομών στην περιοχή και ζήτησε να ενημερωθεί εκτενώς για το ζήτημα του -επί μακρόν σχεδιαζόμενου- αρχαιολογικού μουσείου της Σπάρτης, το οποίο παραμένει ακόμα στα χαρτιά.

– Με τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Ευστάθιο συνομίλησε σχετικά με το σημαντικό κοινωνικό έργο της μητρόπολης και το πρωτοποριακό πρόγραμμα πλήρους φροντίδας «Βοήθεια στο Σπίτι».

– Με τον αστυνομικό διευθυντή κ. Μαρουδά σχετικά με τα θέματα προστασίας των πολιτών.

– Με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας κ. Προκοβάκη για τις προκλήσεις του συνεταιριστικού κινήματος, αλλά και τα μέτρα τα οποία απαιτούνται για την ενδυνάμωση της αγροτικής παραγωγής.

– Με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού χυμών «Λακωνία» κ. Παπαδάκο για τα προβλήματα των πορτοκαλοπαραγωγών, με έμφαση στα ζητήματα φορολογίας, χρηματοδότησης, αλλά και τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις από τις καταστροφές στην παραγωγή λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

– Με τον πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας κ. Αλεξανδράκη για τα προβλήματα των ΑμεΑ στην περιοχή και το έργο του πολύ δραστήριου σωματείου.

Τέλος ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Λακωνία, επισκέφθηκε επίσης το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού.