Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας καταγγέλλει την επίθεση στη Συρία

To διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας καταδικάζει την εγκληματική ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γαλλία με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Είναι πλέον φανερό, παρά τα όποια προσχήματα περί χημικών, πως ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι το ατέλειωτο κυνηγητό για τον έλεγχο και το πλιάτσικο ενεργειακών και πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς τους.

Έγινε για τα κέρδη μιας χούφτας κοινωνικών παρασίτων, των πολυεθνικών της ενέργειας, που δεν ανέχονται κυβερνήσεις που δεν υποκύπτουν στα συμφέροντά τους. Αυτή η επέμβαση φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες για τους συνταξιούχους και τους λαούς της περιοχής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί κομμάτι από τη μοιρασιά της λείας, δίνει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές. Δικαιολογημένα παίρνει τα συγχαρητήρια των υπουργών των ΗΠΑ και των γερακιών του πολέμου του ΝΑΤΟ, γιατί μετατρέπει την Ελλάδα σε μία απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση που είναι κομβικής σημασίας για τις επιθετικές ενέργειές τους στην περιοχή.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

Η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών είναι τα μόνα μας όπλα ενάντια στα σχέδιά τους, ενάντια στο σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

Απευθύνουμε κάλεσμα δράσης και αγώνα σε κάθε έναν από εσάς για να μην ταΐσουμε με τα κορμιά των παιδιών και εγγονιών μας τα κανόνια των ιμπεριαλιστών, να διαδηλώσουμε και να καταγγείλουμε την επέμβαση, να μπούμε μπροστά στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Τώρα:

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν οι έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.