Το “Χαμόγελο του Παιδιού” έρχεται στο Γύθειο

To xamogelo tou paidiou

To xamogelo tou paidiou

Ο δήμος Ανατολικής Μάνης και η σχολική επιτροπή α/θμιας εκπαίδευσης του δήμου, σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, θα πραγματοποιήσουν από τις 25 έως τις 28 Φεβρουαρίου στο Γύθειο δράση προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής. Θα συμμετάσχουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή θα είναι επίσης το Κέντρο Υγείας Γυθείου, το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, ο Ιατρικός και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος του νομού, καθώς επίσης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η προληπτική οδοντιατρική/ιατρική λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και υλοποιείται πάντοτε σε συνεργασία του Χαμόγελου του Παιδιού με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Από την πλευρά του το “Χαμόγελο” θα διαθέσει το κινητό πολυϊατρείο “Ιπποκράτης”, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε προληπτικό οδοντιατρικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο. Ο “Ιπποκράτης” στελεχώνεται από εθελοντές οδοντιάτρους/ιατρούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του οργανισμού.

Στον έλεγχο αυτό υποβάλλονται μόνο τα παιδιά τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς και έχουν μαζί τους υπογεγραμμένη σχετική υπεύθυνη δήλωση. Σχετική ενημέρωση έχει γίνει στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Γυθείου.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” υλοποιεί προγράμματα προληπτικής ιατρικής από το 2002 και μέχρι το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Την προηγούμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν προληπτικές εξετάσεις σε 18.000 περίπου παιδιά σε όλη την Ελλάδα.