Το “DNA” του Ντένις Κέλι από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέων Δήμου Μονεμβασίας

DNA - parastasi

DNA - parastasi

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέων του δήμου Μονεμβασίας θα ανεβάσει την παράσταση “DNA” του θεατρικού συγγραφέα Ντένις Κέλι, την Τρίτη 20 Μαΐου στις 20.30′ στην αίθουσα του δημαρχείου στα Παπαδιάνικα και την Πέμπτη 22 Μαΐου την ίδια ώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Μονεμβασίας.

Πρόκειται για ένα έργο που πραγματεύεται χωρίς υπεκφυγές και ωραιοποιήσεις το δύσκολο πέρασμα των εφήβων στην ενήλικη ζωή, το πρόβλημα της εφηβικής βίας και της υποταγής του νέου ατόμου στην εξουσία και την ψυχολογία της “ομάδας”. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2008 από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και στη συνέχεια αποτέλεσε τη βάση για την έκδοση ειδικού εκπαιδευτικού τόμου, ο οποίος έχει μελετηθεί από περισσότερους των 400.000 μαθητών σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Τη σκηνοθεσία-επιμέλεια της παράστασης, που έχει διάρκεια 95΄ λεπτά, έχει αναλάβει η Ολυμπία Λαμπούση και τα σκηνικά επιμελήθηκε η Ερατώ Μπακούλα. Παίζουν οι Ειρήνη Σκαμνάκη, Λυκούργος Καλαντζάκος, Κυριακή Σπυριδάκου, Αλμπέρτο Κιρίκα, Ιορντάν Ιορντάνοβ, Θεοδοσία Κριεζή, Άννα Μοσχοπούλου, Μάριος Λάγγης, Μυρτώ Παρδάλη και Θεοδώρα Γραμματικάκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.