Τρία άτομα συνελήφθησαν σε Ανώγεια και Αμύκλες για ληστείες και εμπρησμούς

Τρεις άνδρες ηλικίας 26, 29 και 36 ετών συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στα Ανώγεια και τις Αμύκλες για εννιά περιπτώσεις ληστειών, κλοπών και εμπρησμών. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν 22χρονο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι από τις 26 Ιουλίου έως και τις 14 Οκτωβρίου διέρρηξαν σπίτια σε τοπικές κοινότητες των δήμων Σπάρτης και Ευρώτα και με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν τους ιδιοκτήτες και έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα και όχημα, στο οποίο στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.

Επιπλέον, οι τρεις συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από τις 30 Ιουνίου έως και τις 6 Οκτωβρίου διέπραξαν σε τοπικές κοινότητες των δήμων Σπάρτης και Μονεμβασίας ακόμα πέντε κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών σε σπίτια, καθώς και μία κλοπή οχήματος. Από τις παραπάνω οικίες αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κινητά τηλέφωνα ενώ και πάλι έθεσαν πυρκαγιά στο αφαιρεθέν όχημα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει πάνω από 13.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.