Τρία εμβληματικά έργα πολιτισμού της Λακωνίας εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου

arxaio theatro Spartis

Τρία έργα που σχετίζονται με εμβληματικά πολιτιστικά μνημεία της Λακωνίας, εντάχθηκαν στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοποννήσου. Πρόκειται για τα εξής έργα, συνολικού προϋπολογισμού 3.918.800 ευρώ:

  • “Ανάδειξη – εκθεσιακή περιήγηση στο παλάτι των δεσποτών στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά” προϋπολογισμού 1.350.000 ευρώ, με δικαιούχο την εφορεία αρχαιοτήτων Λακωνίας. Η υλοποίηση του έργου της ανάδειξης θα συμβάλει στην πληρέστερη κατανόηση και ανάδειξη του εξέχοντος και εμβληματικού αυτού μνημειακού συνόλου και θα ενισχύσει την ιστορική και αρχιτεκτονική του αξία.
  • “Συντήρηση ζωγραφικού διακόσμου και λίθινων στοιχείων των ναών Αγίου Δημητρίου, Παντάνασσας και Ευαγγελίστριας στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά”, προϋπολογισμού 968.800 ευρώ, με δικαιούχο τη διεύθυνση συντήρησης αρχαίων και νεωτέρων μνημείων. Το έργο αφορά στη συντήρηση και αποκατάσταση του συνόλου των τοιχογραφιών των τριών ναών.
  • “Αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Σπάρτης”, προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ, με δικαιούχο την εφορεία αρχαιοτήτων Λακωνίας. Το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης εντάσσεται στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης της αρχαίας Σπάρτης και μαζί με άλλα εμβληματικά μνημεία διαφόρων περιόδων συναπαρτίζουν ένα μνημειακό σύνολο μεγάλης αρχαιολογικής, ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας.