(συνταγή της κ. Αιμιλίας Τερζάκη)

Υλικά

⇒ ένα κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια

⇒ 400 γραμ. ή 2 κεσεδάκια γιαούρτι

⇒ 10 κ.σ. μαγιονέζα

⇒ 5 κ.σ. μουστάρδα

⇒ 5 κ.σ. λάδι

⇒ πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

⇒ τριμμένη φρυγανιά

⇒ αλάτι

⇒ πιπέρι

 

Για τη σως

⇒ 7 κ.σ. γιαούρτι

⇒ 5 κ.σ. μαγιονέζα

⇒ 4 κ.σ. μουστάρδα

⇒ 2 κ.σ. λάδι

⇒ πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)

⇒ μπούκοβο (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

⇒ αλάτι

⇒ λίγες σταγόνες λεμόνι

 

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λάδι και την πάπρικα. Βάζετε μέσα το κοτόπουλο και το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Στη συνέχεια πανάρετε το κοτόπουλο με τη φρυγανιά και το βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα. Προαιρετικά ρίχνετε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στο παναρισμένο κοτόπουλο και ψήνετε στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Για τη σως ανακατεύετε όλα τα υλικά και είναι έτοιμη!