“Τραγικά τα αποτελέσματα εάν φύγουν Νοσηλευτική και ΤΕΙ από τη Σπάρτη”

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το περασμένο σαββατοκύριακο στη Σπάρτη συζήτησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, για τη διαφαινόμενη απομάκρυνση της Νοσηλευτικής Σχολής και του ΤΕΙ.

Με ψήφισμα που εξέδωσε σήμερα, η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται για την απόφαση αυτή, “καθώς η Σπάρτη έχει ήδη υποστεί μεγάλο πλήγμα από την απομάκρυνση του ΚΕΕΜ ως κέντρου κατάταξης, ενώ η ενδεχόμενη απομάκρυνση της Νοσηλευτικής και του ΤΕΙ είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει τραγικά αποτελέσματα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή της περιοχής”. Όπως μάλιστα επισημαίνεται στο ψήφισμα, “η Σπάρτη πληροί όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια και διαθέτει σύγχρονες και κατάλληλες υποδομές, όχι μόνο για τη διατήρηση των υφιστάμενων σχολών, αλλά και για την υποδοχή, εδραίωση και ανάπτυξη περαιτέρω τμημάτων”.

Για τους λόγους αυτούς η ΟΕΣΠ & ΝΔΕ ζητά παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής στη Σπάρτη, παραμονή και ενδυνάμωση του ΤΕΙ και δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση στην προτεινόμενη αναδιάρθρωση των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.