Τρεις Ρομά είχαν ρημάξει τη Λακωνία

diarrixi aytokinitou

diarrixi aytokinitou

Είκοσι τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών και απόπειρες σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και τέσσερις κλοπές οχημάτων, εξιχνιάστηκαν στις ευρύτερες περιοχές των δήμων Σπάρτης, Μονεμβασίας, Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης. Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τρεις ρομά, ηλικίας από 17 έως 19 ετών, οι οποίοι συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 11.000 ευρώ.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης τους, οι συλληφθέντες αρχικά αφαιρούσαν οχήματα. Κινούμενοι με αυτά, αφού εντόπιζαν καταστήματα και οχήματα, είτε έσπαζαν τους υαλοπίνακες των καταστημάτων και των παραθύρων των οχημάτων είτε διερρήγνυαν παράθυρα ή άλλες εισόδους. Στη συνέχεια από το εσωτερικό των χώρων έκλεβαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης, μηχανήματα, διάφορα προϊόντα, καθώς και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Μέρος των κλοπιμαίων, καθώς και όλα τα κλαπέντα οχήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ ερευνάται τυχόν συμμετοχή των τριών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.