Τρεις συλλήψεις για παράνομο ψάρεμα στη Μάνη

limeniko diaswsi

Στη σύλληψη τριών ανδρών ηλικίας 33, 46 και 61 ετών για παράνομο ψάρεμα προχώρησαν τη Δευτέρα 29/6 στελέχη του λιμεναρχείου Γυθείου.

Σύμφωνα με το λιμενικό, η υπηρεσία ειδοποιήθηκε για διενέργεια αλιείας με χρήση εκρηκτικών υλών στη θαλάσσια περιοχή “Αγίου Κυπριανού” του δήμου Ανατολικής Μάνης. Λιμενικοί μετέβησαν άμεσα στην περιοχή και επί της επαρχιακής οδού Κοτρώνα – Κοκκάλας εντόπισαν ύποπτο φορτηγό στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν βρήκαν ένα ψυγείο, μία σκάφη με αλιεύματα συνολικού βάρους 28 κιλών, τα οποία δεν έφεραν ίχνη αλίευσης με αλιευτικά εργαλεία, μία αναπνευστική συσκευή οξυγόνου με βαλβίδα, μία μάσκα προσώπου και ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα. Επιπλέον ο 33χρονος παρέδωσε ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο δεν έφερε σχετική άδεια κατοχής.

Από το λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο και η αναπνευστική συσκευή, ενώ τα αλιεύματα κατόπιν εκθέσεως νεκροψίας κτηνιάτρων επιβεβαιώθηκε ότι είχαν αλιευθεί με τη χρήση δυναμίτιδας.