Τρεις συλλήψεις για όπλα στη Μάνη

2h periptosi

1h periptosi

Με δύο περιπτώσεις παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων ήρθε αντιμέτωπη χθες (14/7) η αστυνομία σε χωριά της Ανατολικής Μάνης. Τελικώς συνελήφθησαν τρεις έλληνες 68, 33 και 32 ετών. Σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες, εκ των οποίων η μία περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 68χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν πιστόλι, γεμιστήρα, δύο κυνηγετικά όπλα (η άδεια κατοχής των οποίων είχε λήξει και ανήκουν σε 71χρονο ο οποίος αναζητείται) και κάνη κυνηγετικού όπλου.

Κατά την έρευνα επίσης σε οικία ενός 33χρονου, ο οποίος απουσίαζε και αναζητείται, βρέθηκαν πυροκροτητής συνδεδεμένος με φυτίλι και δύο κυνηγετικά όπλα με ληγμένη άδεια κατοχής (το ένα ανήκει στον προαναφερόμενο 71χρονο και το άλλο σε 84χρονο, ο οποίος επίσης αναζητείται).

Στη δεύτερη περίπτωση, σε άλλες δύο τοπικές κοινότητες του δήμου Ανατολικής Μάνης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε παντοπωλείο του 32χρονου συλληφθέντα, όπου κατάσχεσαν ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρα, ενώ διεξάγοντας έρευνα και σε σπίτι του 33χρονου συλληφθέντα βρήκαν κυνηγετικό όπλο, η άδεια κατοχής του οποίου είχε λήξει.

2h periptosi

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.