Τριήμερη επίσκεψη προσκόπων στο Γεράκι

episkepsi (1)

episkepsi (10)

Επίσκεψη προσκόπων δέχτηκε το Γεράκι το τριήμερο 16, 17 και 18 Απριλίου.

Η ομάδα προερχόταν από τo 300ό σύστημα προσκόπων Σπάρτης. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο κ. Γιάννης Λαμπρινάκος. Το επιτελείο του απαρτιζόταν από τους Κατερίνα Καράμπαμπα, Βαγγέλη Κέντρο, Χρήστο Ψυχογιό και έντεκα προσκόπους ηλικίας 11-15 ετών.

Την Πέμπτη 16 Απριλίου τούς υποδέχτηκε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Γερονθρών κ. Νίκη Μιχαλούτσου και τους μετέφερε σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου Γερακίου, όπου διέμειναν και τις τρεις ημέρες. Μετά την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο προαύλιο του σχολείου άρχισαν τις δραστηριότητές τους.

Την Παρασκευή 17 Απριλίου από το πρωί ξεκίνησαν πεζοπορία και επισκέφθηκαν το βυζαντινό κάστρο Γερακίου, ξεναγήθηκαν και εντυπωσιάστηκαν από τις βυζαντινές ομορφιές του τόπου. Τις απογευματινές ώρες τούς επισκέφτηκε ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος, που τους προσέφερε παραδοσιακά γλυκίσματα και συζήτησε μαζί τους. Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των προσκόπων, που σκοπό έχουν να αξιοποιηθούν πλήρως οι σωματικές, διανοητικές, κοινωνικές και πνευματικές ικανότητες των νέων, ώστε να παραδοθούν στην κοινωνία άξιοι, χρήσιμοι, ηθικοί και υπεύθυνοι πολίτες. Το ίδιο βράδυ το ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου παρέθεσε γεύμα στους προσκόπους σε ταβέρνα του χωριού.

Το Σάββατο, πριν οι πρόσκοποι πάρουν το δρόμο της επιστροφής, προηγήθηκε με τη συμμετοχή παιδιών του Γερακίου παιχνίδι στο προαύλιο του σχολείου.

episkepsi (13)episkepsi (14) episkepsiepiskepsi (1)episkepsi (2)episkepsi (3)episkepsi (4)episkepsi (5)episkepsi (6)episkepsi (7)episkepsi (8)episkepsi (9)episkepsi (11)episkepsi (12)