Τριπλή επιτυχία του Παλαιστικού Συλλόγου Σπάρτης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Ο Παλαιστικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην κατηγορία κάτω των 15 ετών, που διεξήχθη στις 9 & 10 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γήπεδο “Σπάρτακος” του Ζεφυρίου Αττικής. Εκει, 350 αθλητές και αθλήτριες από 34 αθλητικούς παλαιστικούς συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος σε αγώνες προκρίσεων των Παμπαίδων/Παγκορασίδων, Παίδων/Κορασίδων και Εφήβων/ Νεανίδων, για τους επικείμενους βαλκανικούς αγώνες.

Ο Παλαιστικός Σύλλογος Σπάρτης έλαβε μέρος με τρεις αξιέπαινους και ταλαντούχους αθλητές, οι οποίοι απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις και στα δυο στιλ, της ελληνορωμαϊκής και της ελευθέρας πάλης.

Η επιτυχία για τον Παλαιστικό Σύλλογο Σπάρτης υπήρξε τριπλή: τόσο η κατάκτηση των τίτλων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος με τη Δήμητρα Μπαρέλου 1η στην κατηγορία 62 κιλών και την Ευγενία Λάμπρου 2η στην κατηγορία 50 κιλών ελευθέρας πάλης, (εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τη βαλκανιάδα πάλης που θα διεξαχθεί στην Ξάνθη 27 – 30 Οκτωβρίου), όσο και η ανάδειξη του Παλαιστικού Συλλόγου πρώτου πανελλαδικά στην κατηγορία παγκορασίδων κάτω των 15 ετών. Είναι η πρώτη φορά που κατακτά τόσο υψηλή θέση στην πανελλήνια κατάταξη ανάμεσα σε πολυδύναμους συλλόγους με μεγάλη παράδοση και ιστορία.

Αξιόλογη ήταν επίσης η συμμετοχή του Μάριου Λάμπρου ο οποίος ανεδείχθη 5ος Πανελλαδικά στην κατηγορία των 52 κιλών της ελευθέρας πάλης.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο σύλλογος “πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους αθλητές καθώς και τους προπονητές του συλλόγου και ιδιαιτέρως στα παιδιά μας που με συνεπεία συμμετάσχουν στις προπονήσεις και με κοπιώδη αγώνα φέρουν τέτοιες διακρίσεις κάνοντας μας όλους τους Σπαρτιάτες υπερήφανους”.