Τριχείλης για δακοκτονία: “Αδικαιολόγητη η περικοπή δέντρων στα Παπαδιάνικα”

Τη διαμαρτυρία του για τη μείωση των προστατευόμενων δέντρων στο πρόγραμμα δακοκτονίας εκφράζει με επιστολή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την Περιφέρεια ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης.

Όπως αναφέρει, σύμφωνα με τη διακήρυξη δημοπρασίας ανάδειξης εργολάβων για την εκτέλεση δολωματικών από εδάφους ψεκασμών σε ελαιώνες της Λακωνίας, ο αριθμός των προστατευόμενων δέντρων στην ΤΚ Παπαδιανίκων έχει μειωθεί κατά 57.400 ελαιόδεντρα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν (227.600 φέτος – 285.000 πέρυσι). Συνεπώς η ποσοστιαία μείωση ξεπερνά το 20%.

“Η αυθαίρετη αυτή περικοπή είναι αδικαιολόγητη, καθώς από τα στοιχεία των τοπικών φορέων δεν προκύπτει μείωση του αριθμού των ελαιόδεντρων” παρατηρεί ο κ. Τριχείλης, ενημερώνοντας πως “το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στους ελαιοπαραγωγούς της τοπικής κοινότητας, οι οποίοι θεωρούν ότι η ανεπαρκής κάλυψη δακοπροστασίας θα οδηγήσει σε δακοπροσβολές και μείωση της παραγωγής”. Ως εκ τούτου ο δήμαρχος παρακαλεί για άμεση παρέμβαση των αρμοδίων ενόψει της έναρξης του προγράμματος δακοκτονίας.