Τριχείλης: “Μεγάλες οι απώλειες σε εσπεριδοειδή και ελαιόκαρπο”

Portokalies

portokalies

Με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη αλλά και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο, ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης επισημαίνει τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην παραγωγή εσπεριδοειδών και ελαιόδεντρων από τις υπερβολικές σε ένταση και διάρκεια βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.

‘Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι καθημερινές έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη διατήρηση της παραγωγής πάνω στα δέντρα. Ειδικότερα, οι πρώιμες ποικιλίες πορτοκαλιών (Μέρλιν, Ναβαλίνα, κ.λπ.) και κυρίως η ποικιλία μανταρινιών “Κλημεντίνη’” εμφανίζουν μεγάλη καρπόπτωση, με συνέπεια να χαθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό το αναμενόμενο γεωργικό εισόδημα.

Ζητά λοιπόν ο κ. Τριχείλης την άμεση παρέμβαση για αποζημίωση των παραγωγών, καθώς εκτιμά πως “σε μια περίοδο που ο αγροτικός κόσμος πλήττεται οικονομικά με νέα μέτρα και βρίσκεται σε απόγνωση, η απώλεια του εισοδήματός του θα οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες την οικονομία ολόκληρης της περιοχής, η οποία στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα”.