Τριχείλης σε Άδωνι: “Θα θρηνήσουμε θύματα”

Trixeilis - Georgiadis

Trixeilis - Georgiadis

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας απευθύνει ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, με την οποία επισημαίνει ότι στην περιοχή του δήμου Μονεμβασίας υπάρχει τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά στη διακομιδή ασθενών από το Νοσοκομείο Μολάων και κυρίως από την περιοχή της ΔΕ Βοιών και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης, την Ελαφόνησο και τα Κύθηρα.

“Είναι αναμενόμενο”, αναφέρει ο κ. Τριχείλης, “ότι στο μέλλον θα θρηνήσουμε θύματα, αφού αναγκάζεται το ασθενοφόρο πολλές φορές να έλθει από τη Σπάρτη με μιάμιση ώρα καθυστέρηση.

Οι οδηγοί των ασθενοφόρων του ΚΥ Νεάπολης έχουν αποσπαστεί ο ένας στα Κύθηρα και ο άλλος στους Μολάους.

Οι δύο οδηγοί ασθενοφόρων του Νοσοκομείου Μολάων έχουν, μετά από διαθεσιμότητα, μετατεθεί στο ΕΚΑΒ στη Σπάρτη.

Ο διοικητής του ΕΚΑΒ, αντί να λειτουργήσει τομέα ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μολάων, όπως έχει λάβει απόφαση το ΔΣ του ΕΚΑΒ, αλλά και αθετώντας την υπόσχεση που μου είχε δώσει για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας, έχει μαζέψει είκοσι πέντε άτομα στη Σπάρτη, αδυνατώντας να τα κατανείμει και να καλύψει και την περιοχή μας”.

Κατόπιν όλων αυτών, ο δήμαρχος ζητά από τον κ. Γεωργιάδη να εισακούσει την αγωνία των κατοίκων και των επισκεπτών, και να λειτουργήσει τον τομέα ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων, ο οποίος θα καλύψει και την περιοχή του ΚΥ Νεάπολης.