Υακίνθεια: Το δημοτικό τραγούδι υμνεί την ξενιτιά με τη φωνή της Κατερίνας Κατσίγιαννη

Μία από τις σημαντικότερες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, η Κατερίνα Κατσίγιαννη, θα παρουσιάσει την Κυριακή 21 Ιουλίου (7.00′ μμ) μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στην ξενιτιά, με έμφαση στο μωραΐτικο μουσικό ιδίωμα. Θα πλαισιωθεί από εξαμελές μουσικό σύνολο, το οποίο θα αποτελείται από καταξιωμένους δεξιοτέχνες της παραδοσιακής μουσικής: τους Κώστα Κοπανιτσάνο (κλαρίνο – φλογέρα), Τάσο Γουσέτη (βιολί), Κλέαρχο Κορκόβελο (τσέμπαλο), Πέτρο Ανδρουτσόπουλο (λαούτο – τραγούδι), Βασίλη Ι. Οικονόμου (νταούλι – τουμπερλέκι) και Βασίλη Κολιό (τρομπέτα).

Είναι η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση των Υακινθείων 2019, ενός θεσμού που ξεκίνησε μόλις το 2017. Διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία στο Λακεδαιμονίων Πολιτιστικό Κέντρο “Μνημοσύνη” και στο υπέροχο Σπαντίδου Αμφιθέατρο στο Γεωργίτσι.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συναυλία, θα προηγηθεί ενδιαφέρουσα ομιλία από τον καθηγητή Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών δρα Χαράλαμπο Παπαγεωργίου με τίτλο “Αναψηλαφώντας τις νομοτέλειες που θεμελιώνουν την ευψυχία”. Θα προλογίσει ο δρ Εμμανουήλ Ρίζος, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής της ίδιας σχολής.

Με την ολοκλήρωση του μουσικού αφιερώματος στην ξενιτιά θα ακολουθήσει μια αξέχαστη νύχτα με χορούς και τραγούδια, όπου θα προσφερθούν δωρεάν άφθονη μπουζοπούλα, σουβλάκια και παγωμένο ντόπιο κρασί σε όλους.

Η όλη εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο. Στους χορηγούς επικοινωνίας περιλαμβάνεται και το laconialive.gr.