“Υπάρχουν και οι Πατριώτες κ. πρωθυπουργέ”

άρθρο του Μιχάλη Αριδά
_________________________________________________________

Μας χόρτασε «μαργαριτάρια» ο πρωθυπουργός, στο διάγγελμά του για το Brexit. Δεν γίνεται να τα πιάσω όλα, θα χρειαστώ ένα βιβλίο. Θα πιάσω κάποια από αυτά, που είναι εντελώς χαρακτηριστικά του ποιο ρόλο παίζει ο «ηγέτης» μας.

«Όλοι πρέπει να προβληματιστούμε, ποια είναι η αιτία της ευρωπαϊκής κρίσης; Ποιος ευθύνεται για τη διάδοση του εθνικισμού και της ακροδεξιάς που αποτελούν την αιχμή του δόρατος των απομονωτιστών;» είπε ο πρωθυπουργός, διαβάζοντας το matrix απέναντί του.

Ανάμεσα στους παραδομένους αριστερούς που ανήκετε εσείς και τους ακροδεξιούς (αν και τελικά στην ουσία είστε το ίδιο), υπάρχουν και οι Πατριώτες. Αλλά πού να ξέρετε εσείς αυτή τη λέξη, κ. πρωθυπουργέ. Τι σχέση μπορεί να έχετε με τον Πατριωτισμό; Εσείς που, μαζί με όλη σχεδόν την αντιπολίτευση, ψηφίσατε παραμονή Δεκαπενταύγουστου 2015 το νόμο 4336, στον οποίο αναφέρεται επί λέξει: «Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους». Εσείς, που έχετε παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους «θεσμούς», που δίνετε λόγο στους ξένους επικυρίαρχους για το τι θα νομοθετεί η ελληνική βουλή (γι’ αυτό οι 222 βουλευτές που το ψήφισαν είναι ο ορισμός του δωσίλογου), σιγά μη γνωρίζετε τι θα πει Πατριώτης. Άγνωστη λέξη για εσάς και ίσως αλλεργιογόνος για έναν ευρωπαϊστή σαν του λόγου σας.

Οι βρετανοί που ψήφισαν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ δεν είναι ούτε ακροδεξιοί ούτε λαϊκιστές ούτε τίποτα άλλο από αυτό που μας λένε καθημερινώς, πλέον, τα πολυαγαπημένα μας κανάλια. Είναι Πατριώτες. Είναι απλοί άνθρωποι που δεν θέλουν άλλο τη λιτότητα και δεν αντέχουν να κυβερνώνται από κάποιον άγνωστο διορισμένο γραφειοκράτη στις Βρυξέλλες, που δεν τον ψήφισε ποτέ κανένας. Θέλουν να αυτοκυβερνώνται σαν λαός. Αυτό παρουσιάζεται σαν έγκλημα από τον κάθε εγκάθετο πολιτικό ή δημοσιογράφο.

Είναι υπερβολή ότι είναι το ίδιο οι λεγόμενοι δεξιοί ή αριστεροί με τους ακροδεξιούς εθνικιστές ή ακόμα και με τους αυτοαποκαλούμενους κομμουνιστές; Σε τι διαφέρουν στην ουσία οι Τσίπρας, Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Μιχαλολιάκος; Σε τίποτα. Όλοι με το ευρώ είναι. Όλοι μας λένε πως θα καταστραφούμε αν βγούμε από το ευρώ, κι ας είναι αυτό το ευρώ που μας έχει καταστρέψει. Ό,τι κουστούμι και να φοράνε, αριστερό, δεξιό, μεταρρυθμιστικό, στο βασικότερο θέμα, αυτό της εθνικής μας ανεξαρτησίας, συμφωνούν και οι 300. Είναι με την υποδούλωσή μας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στον κάθε Ντράγκι.

Τι είναι Πατριώτης; Είναι αυτός που αγαπά την Πατρίδα του γιατί αγαπά τους ανθρώπους του. Αυτός που θέλει να ελέγχει ο ίδιος τη χώρα του για να ελέγχει τη ζωή του. Και πώς ελέγχει τη χώρα του; Ελέγχοντας τα σύνορά της και το νόμισμά της. Φυσικά, αυτό είναι πρόβλημα για όλους αυτούς που θέλουν να καταργήσουν τα κράτη, για να ελέγχουν τους λαούς και τις ζωές όλων μας.

Απομονωτισμός; Έχετε πλάκα οι ορκισμένοι ευρωπαϊστές. Τώρα δεν είμαστε απομονωμένοι; Μας υπολογίζει κανένας; Όχι. Επιτρέπεται να κάνουμε μια συμφωνία ανταλλαγής προϊόντων με αλληλόχρεο λογαριασμό με οποιαδήποτε χώρα επιλέξουμε; Όχι. Επιτρέπεται σαν κράτος να εισάγουμε φτηνό πετρέλαιο; Όχι. Όταν θα φύγουμε και εμείς από τον ζουρλομανδύα της ΕΕ και του ευρώ, θα μπορούμε να κάνουμε όλα αυτά με τους βρετανούς, όπως και με όλες τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη, με διμερείς διακρατικές συμφωνίες. Τώρα απαγορεύεται λόγω του ότι είμαστε μέσα στην ΕΕ. Χρειάζεται θράσος χιλίων πιθήκων, για να μιλήσει κάποιος για αυριανό απομονωτισμό.

«… έτσι η αίσθηση της κοινής προοπτικής και του κοινού μέλλοντος των ευρωπαϊκών λαών δίνουν τη θέση τους στην επιστροφή στην δήθεν ασφάλεια της εθνικής περιχαράκωσης, στον εθνικό απομονωτισμό», προειδοποίησε όμως ότι «αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος». Δίκιο δεν έχει; Τόση και τόση διέξοδο έχουμε δει από την πλήρη υποταγή στην ΕΕ και στους γερμαναράδες που τον κινούν σαν μαριονέττα, γιατί να στραφούμε στα αδιέξοδα της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της εθνικής αυτοδιάθεσης; Αυτά είναι ξεπερασμένα πράματα. Και απομονωτικά. Τα ονομάζει μάλιστα περιχαράκωση και απομονωτισμό! Δηλαδή οι υπόλοιπες σχεδόν 160 χώρες του πλανήτη που δεν είναι στην ΕΕ είναι απομονωμένες οι κακομοίρες οι χώρες και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Γρήγορα όλοι οι λαοί της γης να τεθείτε υπό την πραγματική ασφάλεια των διαταγών του άρχοντα Σόιμπλε και της τεράστιας ηγετικής μορφής Αγγέλας Μέρκελ. Για να έχετε κοινό μέλλον και προοπτική. Το ‘πε ο αριστερός ο Τσίπρας.

Είναι απίστευτα αυτά τα πράγματα που ακούμε. Από την άλλη, το Brexit δεν θα λύσει όλα τα προβλήματά μας. Τίποτα δεν θα λύσει από μόνο του. Είναι απλά μια καλή αρχή. Μια ευκαιρία για να καταλάβουμε και εμείς και όλοι οι λαοί που είμαστε μέσα σε αυτό το φασιστικό τρελοκομείο που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι είναι θέμα δικό μας και κανενός άλλου το να σηκωθούμε και να φύγουμε από αυτήν. Κανένας δεν μπορεί να μας εκβιάσει ή να μας εμποδίσει. Το 71% των ελλήνων είναι κατά της ΕΕ σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της PEW Research Center. Ας το κάνουμε πράξη επιτέλους.

________________________________________________________________

Ο Μιχάλης Αριδάς είναι μέλος του ΕΠΑΜ Σπάρτης.